Deimons Olbārns kritizē «Live 8» koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupas «Blur» mūziķis Deimons Olbārns kritizē Boba Geldofa rīkotā koncerta «Live 8» dalībnieku sastāvu, jo starp viņiem ir «sasodīti daudz anglosakšu».

Divdesmit gadus pēc pirmā "Live Aid" koncerta īru mūzikas veterāns Geldofs nolēma sarīkot pasākumam sava veida turpinājumu - ar koncertiem Londonā, Parīzē, Romā, Berlīnē, Edinburgā un Filadelfijā. Ieceres mērķis ir mudināt pasaules industriāli attīstītāko valstu bloka (G8) līderus, kuri jūlijā pulcēsies sanāksmē Skotijā, veltīt lielākus pūliņus nabadzības apkarošanai Āfrikā.

Kritiķi gan norāda, ka pasākumā Londonā piedalīsies pārāk maz melnādaino un afrikāņu mūziķu.

"Tajā ir vienkārši ir pārāk sasodīti daudz anglosakšu," Deimons Olbārns pavēstīja intervijā BBC radio. "Ja tu rīko ballīti cilvēku labā, neaizver viņu priekšā durvis - tas iemūžina šo domu, ka Āfrika ir izolēta."

Grupas "Blur" līderis paziņoja, ka viņš nepiedalītos "Live 8" pasākumā, bet pie niecīgā afrikāņu un melnādaino mākslinieku skaita pasākumā esot vainojama organizatoru "nevērība".

""Live 8" nemaz neliek tev justies tuvākam Āfrikai," viņš piebilda, "attieksme pret to [Āfriku] ir kā pret vāju, slimu, nomocītu vietu."

Amerikāņu reperis "Snoop Dogg" un britu dziedātāja "Ms Dynamite" ir vienīgie melnādainie mākslinieki, kas uzstāsies Londonā, bet Jusu N"Durs ir vienīgais afrikāņu dziedātājs, kas piedalās kādā no koncertiem.

Londonā uzstāsies Pols Makartnijs, Madonna, Eltons Džons un grupa "U2".

Geldofs tomēr aizstāv mākslinieku sastāvu, norādot, ka iekļautie mūziķi ir vislabāk pazīstami G8 bloka valstīs, tāpēc viņi uzstāsies, lai pievērstu pasākumam lielāku uzmanību un palielinātu spiedienu uz pasaules turīgo valstu līderiem.

Arī kāds mūzikas industrijas pārstāvis norādīja, ka problēma tiek smagi pārspīlēta.

"Patiesība ir tāda, ka šie ir mākslinieki, kuri pārdod visvairāk biļešu [uz saviem koncertiem]. Ja tu gribi paveikt kaut ko vērtīgu, kam presē tiks veltīta viena rindkopa - ja palaimēsies, tad labi, bet, ja tu gribi, lai tas gūst lielu ievērību, tad šie ir tie cilvēki, kuri tev nepieciešami," uzskata mūzikas industrijas pārstāvis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu