"Faithless" izdos labāko dziesmu izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais britu elektroniskās mūzikas projekts “Faithless” maija vidū izdos savu labāko dziesmu izlasi “Faithless Greatest Hits/Forever Faithless”.

Pēdējo reizi pēc divu gadu pārtraukuma “Faithless” sevi spilgti parādīja ar albumu “No Roots”, kas iznāca pagājušā gada jūnijā, un tā pirmo singlu “Mass Destruction”, kas bija viena no visatskaņotākajām dziesmām britu salās. Albuma popularizēšanas tūres ietvaros grupa uzstājās lielākajās Eiropas pilsētās. Īsta dāvana grupas faniem bija ekskluzīvais albums “Everything Will Be Alright Tomorrow”, kurā tika ietvertas deviņas instrumentālās kompozīcijas bez nosaukumiem (tikai pēdējā dziesma nosaukta par “Blissy’s Grove”).

Jau vairākus gadus britu dziedātāja Daido pārliecinoši iekaro topus ar saviem albumiem “Life For Rent” un “No Angel”. Jāatgādina, ka tieši Daido brālis, grupas “Faithless” dalībnieks Rollo palīdzēja viņai spert pirmo soli uz starptautiskās skatuves, producējot viņas debijas plati.

Rollo noteikti nestāv savas māsas slavas ēnā. Lielbritānijā viņš pazīstams kā viens no veiksmīgākajiem producentiem, kurš strādājis ar U2, Simply Red un Bjorku. Taču Rollo veiksmīgākais projekts ir viņa elektroniskās mūzikas grupa “Faithless”.

1995.gadā kādā “house” mūzikas pasākumā Londonā Rollo iepazinās ar afroamerikāņu dīdžeju un reperi Maxi Jazz un dīdžeju Sister Bliss. “Mūsu grupa izveidojās zibenīgi, jo, strādājot vienā studijā, sapratām, ka kopā skanam labāk,” komentē Rollo. Lai arī grupas “sejas” ir Maxi Jazz un Sister Bliss, Rollo lielākais darbs sākas, kad abi dīdžeji pamet ierakstu studiju.

Gan ierakstos, gan koncertos projekts tika papildināts ar dažādiem viesmāksliniekiem, radot savu oriģinālu skanējumu, kas varētu tikt raksturots kā tehno sajaukums ar soula, hiphopa un folkmūzikas elementiem.

“Faithless” debijas plate “Reverence” tika pārdota 1,5 miljonos eksemplāru un radīja tādus klubu hitus kā “Insomnia” un “Salva Mea”. Veiksme turpinājās arī ar nākamajiem albumiem “Sunday 8pm” un “Outrospective”, bet kompozīcija “God is a DJ” kļuva par starptautisku klubu himnu. Vien paši grupas singli izdoti vairāk nekā 4 miljonu tirāžā.

“Faithless” labāko dziesmu izlasē “Faithless Greatest Hits/Forever Faithless” iekļautas 16 kompozīcijas, tostarp tādi hiti kā “Insomnia”, “Mass Destruction”, “I Want More”, “God Is a DJ” un “One Step Too Far” ar Daido vokālu.

TVNET koncerta apskats:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu