Sociālajos tīklos dalītas jūtas par filmu "Paradīze '89"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Svētdienas vakarā LTV tika demonstrēta Nacionālā Kino centra programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros tapusī režisores Madaras Dišleres spēlfilma "Paradīze ‘89". Pēc tās noskatīšanās sociālajos tīklos kino skatītāji dalījās ar saviem iespaidiem - vieniem filma patika, otriem - ne tik ļoti. 

Atgādinām, ka "Paradīze ‘89" ir filma par Atmodas periodu bērna acīm - piedzīvojumu stāsts visu laiku bērniem.

Kāda no skatītājām raksta, ka filmā ir daudz klišeju un nav skaidri nolasāms sižets.

Arī tvitera lietotājs "Gaiss" ir neispratnē - par ko īsti bija šī filma.

Cits skatītājs filmu nodēvējis par "pusmurgu bez sižeta".

Tomēr ir arī atsevišķi pozitīvi vērtējumi.

Par filmu

1989. gada augustā divas māsas dodas ciemos pie māsīcām uz mazpilsētu. Meitenēm nav daudz informācijas par procesiem, kas tūliņ mainīs viņu pasauli, tomēr pārmaiņu vēsmas ir jūtamas. Pieaugušo nepieskatītās meitenes iztēlojas, kā ir būt pieaugušām - brīvām no vecāku nospraustajām robežām. Televīzija pa to laiku ziņo par asiņainiem notikumiem, meitenēm pieaugušo dzīve ir emocionāli pārāk sarežģīta, un viņu starpā rodas saspīlējums. Viņas baidās, ka tuvojas karš, un viena no māsām pieņem lēmumu doties uz Baltijas ceļu. Tā ir viena no filmas vizuāli iespaidīgākajām ainām, kurā sevi var mēģināt saskatīt apmēram 700 brīvprātīgo, kas 2016. gada vasarā piedalījās epizodes filmēšanā netālu no Cēsīm. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu