10 lietas par Ketrīnu Zetu-Džounsu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktrise, kuras skaistumam nespēja pretoties Maikls Duglass un apprecēja viņu, valdzina skatītājus no ekrāniem jau vairākus gadus. Lai gan pēdējā laikā viņas karjerā bija iestājies klusuma brīdis (šajā laikā viņa kļuva par māmiņu diviem mazuļiem), nu viņa atgriezusies uz ekrāniem. Tikko redzēta filmā "Oušena ducis", oktobrī viņa kopā ar Antonio Banderasu atdzims filmā "Zorro leģenda".

1. Ketrīna Zeta-Džounsa piedzima 1969. gada 25. septembrī Lielbritānijā, Svansijas pilsētā (Velsa). Ketrīnas tēvam piederēja neliels saldumu veikaliņš. Tieši tētim viņa tik ļoti līdzinās. Aktrise stāsta: „Viņš vienmēr ar mani sarunājās kā ar dēlu. Nekādus nevaru vai negribu viņš negribēja ne dzirdēt.” Viņas māte bija apkalpotāja. Aktrisei ir arī vecākais brālis Deivids, kuram pieder neliela producentu kompānija, viņš ir arī Ketrīnas pirmais palīgs. Vēl viņai ir jaunākais brālis Lindons.

2. Pirmā viņas uzvārda daļa – Zeta nākusi mantojumā no viņas vecmāmiņas no tēva puses. Savukārt vecmāmiņa to ieguva par godu kuģim, ar kādu ceļojumos savulaik devās Ketrīnas vecvecmāmiņa. Prāmis The Zeta bija Svansijas pilsētiņas vara eksporta flotes lepnums 19. gadsimtā. Vārdu Ketrīna viņa arī ieguva par godu savai vecmāmiņai, tikai šoreiz jau no mammas puses.

3. Ketrīnas talants dejot, dziedāt un spēlēt uz skatuves – tas viss jau parādījās agrā bērnībā. Būdama maza meitene, viņa par skatuvi iztēlojās virtuves galdu. Redzot viņas uzstāšanos, viņas ģimene, kaimiņi un draugi bija pārliecināti, ka mazulīte Ketija dienās kļūs par kinozvaigzni.

4. Četru gadu vecumā Ketrīnai veica ļoti sarežģītu operāciju. Pateicoties Morriston Hospital slimnīcas ķirurgiem, viņa palika dzīva. Līdz šai dienai uz Ketrīnas ķermeņa ir rēta no šīs operācijas, ko viņa tā arī nav likvidējusi. Aktrise saka, ka tā viņai atgādinot par viņas bērnību un arī to, ka, pateicoties mediķiem, viņa joprojām ir dzīva.

5. Pēc vairākiem gadiem un lomām gan televīzijas seriālos, gan filmās 1996. gadā viņa saņēma galveno lomu amerikāņu miniseriālā "Titāniks". Sanāca tā, ka viens no pirmizrādes skatītājiem bija Stīvens Spīlbergs. Pasaulslavenais režisors bija tik ļoti aizkustināts ar Ketrīnas spēli, ka nekavējoties zvanīja Mārtinam Kempbelam – režisoram, kurš tūlīt grasījās uzņemt filmu "Zorro maska". Kempbels saņēma rīkojumu aktieru sastāvā iekļaut Ketrīnu Zetu-Džounsu....

6. Zorro maska kļuva par kinohitu visā pasaulē. Zorro atveidoja sers Entonijs Hopkinss. Loma prasīja, lai aktrise iemācītos paukoties – un viņa to izdarīja. Gadi, ko viņa bija pavadījusi mācoties dejot, dāvāja viņai grāciju un brīnišķīgu stāju, kas par tik apburošu padarīja viņas lomu šajā filmā.

7. "Zorro maskas" pirmizrādē aktieris Maikls Duglass bija tik ļoti sajūsmināts par Ketrīnu, ka izvirzīja sev mērķi – iekarot viņas sirdi. Viņu pirmo tikšanos sarīkoja abu kopējais draugs Antonio Banderass. Jau pēc mēneša Maikls iesniedza tiesā šķiršanās prasību, bet Ketrīnas pirkstā parādījās gredzens 2 miljonu vērtībā.

8. 2000. gada augustā aktrisei piedzima dēls, kuru viņi ar Maiklu nosauca par Dilanu. Četrus mēnešus pēc tam viņi apprecējās, sarīkojot grandiozu balli Ņujorkas viesnīcā Plaza. 2003. gadā pasaulē nāca viņu otrais mazulis – meitenīte, kurai tika dots vārds Kerisa, kas tulkojumā no ķeltu valodas nozīmē mīlestība.

9. Pirms Ketrīna kļuva par Duglasa sievu (kurš, starp citu, par viņu ir 25 gadus vecāks), viņai bijušas romantiskas attiecības ar televīzijas zvaigzni Džonu Lesliju, aktieriem Maiku Hakneilu, Polu Makganu un Engusu Makfeidenu. Reiz viņa kādā intervijā runājusi par savu ideālo vīrieti: „Viņam jābūt romantiskam un neprognozējamam. Ja šāds vīrietis mani uzrunātu, es vienkārši izkustu. Obligāts nosacījums – mani ir jālutina, jādāvina ziedi, jāskūpsta bez īpaša iemesla. Es nedomāju, ka sievietei ir jāpērk vīrietim dāvanas. Es domāju, ka viņai tās ir jāsaņem. Sieviete ir mīlestības saņēmēja.”

10. Aktrises zodiaka zīme ir Svari. Viņas acis un mati ir tumši brūnā krāsā. Viņa ir katoliete. Viņas mīļākā filma – "Vējiem līdzi". Aktrise neietur īpašas diētas, tikai cenšas neēst čipsus un frī kartupeļus, viņa reiz sacījusi: „Ja ēdīsi treknu pārtiku, pati kļūsi trekna.” Neraugoties uz to, viņai garšo Guiness alus, burgeri no Makdonalda un iecienīta ir itāļu virtuve. Viņai patīk golfs, kalnu slēpošana un braukšana ar velosipēdu.

Ketrīnas iecienītākā kosmētika – pūderis True Illusion, lūpu krāsa Touch of Pearl, viss no Maybelline, lūpu spīdums no veikaliņa Fred Segal Santamonikā. Iecienītākie apģērbu brendi – kašmira svīteri un svārki no Ralph Lauren.

Zetai-Džounsai patīk spilgtas krāsas un kontrasti apģērbā. Viņai ļoti patīk kovboju cepures un topiņi, un ādas bikses no Gucci, apavi no Celine, mazas somiņas no Pouis Vuitton, bet lielas somas no Fendi. Vēl viņai patīk rotaslietas: „Dievinu briljantus. Varu tos nēsāt katru dienu.” Aktrises mīļākā automašīnas marka ir Ford Mustang gaiši zilā krāsā, par ko viņa saka: „Gandrīz tikpat jauks kā es.” Iecienītākais gadalaiks – rudens. Kaitīgie ieradumi – alkoholiskie kokteiļi. Ketrīna tos var izdzert milzīgos daudzumos un neapreibt.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu