"Mercury" balvu saņem Antony & the Johnsons (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau TVNET prognozēja, Antony & the Johnsons saņēmuši prestižo "Mercury" mūzikas balvu par labāko 2005. gada britu mūzikas albumu "I Am a Bird Now".

Ceremonijā, kas norisisinājās 6. septembra vakarā Londonā, tika paziņots albums, kas saņēma šā gada prestižo balvu "Mercury Music Prize". Uzvarētājs Entonijs juties ārkārtīgi saviļņots par plates "I Am a Bird Now" panākumiem.

"Reiz es biju Losandželosas lidostā, tur bija kāds putns, kas lidinājās pie griestiem," kādā intervijā albuma nosaukumu skaidro Entonijs. "Es pajautāju kādam lidostas darbiniekam, kā gan putns te iekļuvis. "Šis putns ir slavens, tas šeit dzīvo jau gadiem," man atbildēja."

Androgīnais Entonijs nāk no Kalifornijas, ASV, un jau kopš pusaudža gadiem sajūsminās par britu ansambli Culture Club, kuru vadīja tolaik slavenais gejs Bojs Džordžs. Vēlāk mākslinieks pārceļas uz dzīvi Ņujorkā, kur darbojas kādā avangarda kabarē ansamblī "Blacklips". Piedalās dažādos mūzikas festivālos un kultūras saietos Eiropā, kā arī filmējas (otrā plānā) Stīva Bušemī lentē "Animal Factory".

2003. gadā Entonijs piedalās drauga Lū Rīda albumā "Raven". Abu mākslinieku sadarbība ir dzirdama arī Entonija un grupas jaunākajā albumā "I Am A Bird Now" ("Tagad esmu putns"). Blakus bijušajam "Velvet Underground" dziedātājam ierakstā dzirdami arī Devandra Banhart, Rufus Wainright un pats Entonija bērnības elks Bojs Džordžs ("You Are My Sister"). Kā komentē pats mākslinieks, viesmākslinieku klātbūtne ļauj viņam nejusties tik vientuļam.

"Mercury Music Prize" nominantu saraksts:

Bloc Party - "Silent Alarm" Hard-Fi - "Stars Of CCTV" Kaiser Chiefs - "Employment" MIA - "Arular" The Magic Numbers - "The Magic Numbers" Coldplay - "X&Y" The Go! Team - "Thunder, Lightning Strike" (TVNET favorīts!) KT Tunstall - "Eye To The Telescope" Maximo Park - "A Certain Trigger" Seth Lakeman - "Kitty Jay" Polar Bear - "Held On The Tips Of Fingers"

Bukmeikeri savas likmes lika uz Bloc Party Kaiser Chiefs, tālāk sekoja .

Arhīvs:

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu