Mūzikls "Vella kalpi" ciemojas Alūksnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Alūksnē notiks pēdējos gados vērienīgākā brīvdabas iestudējuma un mūzikla "Vella kalpi" kārtējā izrāde.

Mūzikla komponists ir Raimonds Tiguls, libreta autors - Kārlis Anitens. Mūziklā izmantotas arī Raimonda Paula dziesmas no kinofilmām "Vella kalpi" un "Vella kalpi Vella dzirnavās".

Lomās iejutīsies populāri Latvijas aktieri, komiķi un mūziķi.

Izrādes režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis.

"Mūsu mērķis ir dāvāt cilvēkiem prieku un augsta līmeņa sniegumu, tāpēc izrādes tapšanā iesaistīti cilvēki, kuri grib un māk strādāt. Vēlamies pierādīt, ka arī Latvijā iespējams uzvest krāšņas un skaistas brīvdabas izrādes, kādas pēdējā laikā esam pieraduši redzēt tikai ārvalstīs," uzsvēra mūzikla direktors Aigars Dinsbergs.

Viņš piebilda, ka mūzikla sagatavošana ilgusi pusgadu.

"Lai gan "Vella kalpi" ir latviešiem zināms stāsts, šajā mūziklā slavenā leģenda būs vērojama un klausāma pilnīgi jaunā skatījumā, vairāk akcentējot mīlestību, uzticību un vienotību kā galveno ieroci Rīgas un dzimtenes aizstāvībai. Netrūks ne jautrības un trakulību, ne arī latviešiem raksturīgās smeldzes," informēja mūzikla idejas un libreta autors Anitens, kuram "Vella kalpi" ir debija dramaturģijā.

Mūzikls jau guvis plašu atzinību savā pirmizrādē Kuldīgā, kur to apmeklēja gandrīz 7000 skatītāju. Savukārt Bauskā mūziklu apmeklēja ap 6000 cilvēku.

Mūzikls tiks izrādīts arī 19.augustā - Smiltenē, 20.augustā - Rēzeknē, 27.augustā - Liepājā un 2.septembrī - Jelgavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu