Bauskā tiksies jaunie un vecie vella kalpi (50)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 30. jūlijā, Bauskas pilsdrupu estrādē ir šīsvasaras lielākā brīvdabas pasākuma – mūzikla „Vella kalpi” nākamā pieturvieta.

Goda viesu statusā Bausku apmeklēs tautā iemīļoto kinofilmu “Vella kalpi” un “Vella kalpi Vella dzirnavās” galveno lomu atveidotāji Baiba Indriksone (Lēne), Eduards Pāvuls (Ērmanis), Haralds Ritenbergs (Andris), Lolita Cauka (Rūta), Artūrs Ēķis (Pēteris), Ingrīda Andriņa (Cecīlija) un Zigrīda Stungure (Priore).

Lai gan mūzikla veidotāji – libreta autors Kārlis Anitens un komponists Raimonds Tiguls - neiesaka vilkt paralēles ar slavenajām kinofilmām, jo mūzikla un kino sižetiskās līnijas ir stipri vien atšķirīgas, vēsturiskie notikumi un tautas vienotība darbos ir kopīga. Mūzikla veidotāji cer, ka leģendāro filmu aktieriem būs interesanti savulaik spēlēto viduslaiku stāstu redzēt pilnīgi jaunā skatījumā. Pirms gaidāmā notikuma iemīļotais aktieris Kārlis Sebris, kurš filmās atveidoja Hermana Samsona lomu, teicis šādus vārdus: “Mīlestība savu vērtību nekad nezaudē. Tā ir vienīgā nemainīgā lieta, kas dzīvo cauri laikiem un vēsturei. Jaunajai "Vella kalpu" komandai novēlu izdošanos, ilgu mūžu un garā noteikti būšu kopā ar saviem bijušajiem cīņu biedriem un jaunajiem censoņiem Bauskā.”

Izrādes noslēgumā paredzēta īpaša kinofilmu aktieru godināšana. “Mēs ceram, ka mūziklam un mūzikla varoņiem būs tikpat ilgs mūžs un tautas mīlestība kā kinofilmām. Un, ja tā notiks, tad Gunārs Placēns (Rīgas birģermeistars mūziklā) un Margarita Vilcāne (Ģertrūde mūziklā) turpmāk saņems divkāršu tautas mīlestību, jo ar abu mākslinieku līdzdalību tapušas arī slavenās kinofilmas,” stāsta mūzikla direktors Aigars Dinsbergs.

Jauno „Vella kalpu” režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece – Estere Pumpura. Lomās – dažādu paaudžu populāri aktieri un mūziķi: Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga) un folkloras grupa “Vilki” (karakalpi).

Kā jau iepriekš tika ziņots, mūzikla organizators „Izklaides producentu apvienība 7” ir izsludinājis savdabīgu sacensību starp pilsētām, kurās notiks izrāde. Pilsētā, kurā “Vella kalpus” noskatīsies visvairāk skatītāju, nākamajā vasarā notiks jauna vasaras brīvdabas iestudējuma pirmizrāde. Pirmizrādi Kuldīgā 22. jūlijā apmeklēja gandrīz 7000 skatītāju.

Par godu visām Annām, Rūtām un Cecīlijām, kuras šonedēļ svin savu vārda dienu, ieeja Bauskas izrādē, uzrādot personas dokumentu, ir bez maksas.

Pēc milzīgā skatītāju pieplūduma Kuldīgā, kur pirms izrādes pie ieejas veidojās garas rindas, organizatori aicina apmeklētājus biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs (www.bbb.lv) vai Bauskas Tautas namā.

Pēc izrādes Bauskā “Vella kalpi” dosies uz Saulkrastiem (5.augustā), Alūksni (6.augustā), Smilteni (19.augustā), Rēzekni (20.augustā), Liepāju (27.augustā), Ogri (28.augustā) un Jelgavu (2.septembrī).

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu