Latviju apceļos brīvdabas mūzikls "Vella kalpi" (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. jūlijā Kuldīgā gaidāmā brīvdabas mūzikla “Vella kalpi” pirmizrāde solās būt krāšņs un dzīvīgs pasākums. Šo vasaru par vienu no skaistākajām jau nosaukuši vairāki mūzikla varoņi, jo ne viens vien aktieris ticis pie ilgi lolotas lomas, savukārt, populāriem mūziķiem radusies iespēja debitēt aktiermākslā.

Kā atzīst mūzikla dalībnieki, mēģinājumi noris radošā un jautrā gaisotnē. Īpaši jaukus mirkļus trupai sagādā divu lielisko komiķu – Jolandas Suvorovas (Čigāniete) un Gunāra Placēna (Niklāvs Eke) savstarpējā saspēle vienā no mūzikla ainām.

“Reti nākas redzēt kopā divus tik talantīgus komiķus. Un laikam jāsaka paldies Dievam, ka viņu brīnišķīgās dziesmas laikā nebūšu uz skatuves, jo nezinu, vai spētu noturēties nesmējusies. Kolosāls pārītis!” stāsta Cecīlijas lomas tēlotāja, Liepājas teātra aktrise un seriāla “Likteņa līdumnieki” zvaigzne Sigita Jevgļevska.

Savukārt, Dailes teātra aktieris Intars Rešetins, kurš mūziklā spēlē Andri, ir sajūsmināts par kopējo noskaņojumu, kāds valda mēģinājumos: “Mani fascinē tā īpašā radošā gaisotne. Ja idejai ir radošs pamats, tad darbs izdodas vienmēr. Un, nešaubīgi, man ir milzīgs prieks par skaisto lomu.”

Estrādes zvaigzne Margarita Vilcāne mūziklā atveidos Rīgas virsmācītāja Hermana Samsona kundzi Ģertrūdi. Šī loma pieredzējušajai skatuves māksliniecei ir liels izaicinājums: “Ģertrūdes loma mūziklā ir ļoti amizanta, un visu laiku acu priekšā man ir izcilā Elza Radziņa, kura šo lomu spēlēja leģendārajās kinofilmās. Būšu laimīga, ja man kaut mazliet izdosies radīt ko līdzīgu šīs ģeniālās aktrises sniegumam. Kā mūziķe esmu gandarīta pirmo reizi strādāt kopā ar jauno un talantīgo komponistu Raimondu Tigulu. Viņš ir gaišs cilvēks.” Savukārt, jaunā dziedātāja Chilli (Lēne) atzīst, ka pirmos soļus teātra mākslā viņa sper droši un bez bailēm: „Esmu sajūsmā par trim brašajiem puišiem – Intaru Rešetinu, Arti Robežnieku un Jāni Kirmušku, kuri ir lieliski aktieri un, atklājot dažādus aktieriskos noslēpumus.”

Kamēr radošā komanda Rīgas kinostudijā aktīvi mēģina un gatavojas pirmizrādei, mūzikla scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kura vārds teātra un mūzikas pasaulē komentārus neprasa, seko, lai dekorāciju izveides process pilnībā atbilstu iecerētajam skatuves risinājumam. Skatuve brīvdabas izrādei būs netipiski sarežģīta, bet tajā pat laikā ļoti iespaidīga un krāšņa. Galvenā dekorācija izrādē būs milzīga kustīga siena, kas, transformējoties dažādos leņķos un augstumos, vizuāli mainīs norises vietas mūziklā. Kustīgā siena tiek veidota tā, lai vairākās kara ainās uz tās varētu norisināties arī zobenu cīņas. Skatuves vizuālajā noformējumā tiks izmantotas senās Rīgas gravīras. Scenogrāfijas elementus izmantojusi arī kostīmu māksliniece Estere Pumpura. Krāšņos 17. gadsimta stilā veidotos tērpus arī rotās seno gravīru fragmenti. “Estere ir ieguldījusi milzīgu darbu, radot katram tēlam vizuālo risinājumu. Kā melnā humora piekritējs, nevaru vien sagaidīt, kad ieraudzīšu uz skatuves nākam Olgu Rajecku garos lindrakos ar baltu priekšautiņu un blondu bizi līdz ceļgaliem. Super!” stāsta mūzikla idejas un libreta autors Kārlis Anitens.

Jau tika ziņots, ka pēdējos gados vērienīgākā brīvdabas iestudējuma “Vella kalpi” pirmizrāde notiks 22. jūlijā Kuldīgā. Pēc tam 30.jūlijā mūzikls tiks izrādīts Bauskā, 5.augustā - Saulkrastos, 6.augustā - Alūksnē, 19.augustā - Smiltenē , 20.augustā - Rēzeknē, 27.augustā - Liepājā un 2.septembrī – Jelgavā. Ieejas biļete uz viduslaiku stila izklaidējošu programmu visai ģimenei no plkst. 19:00, izrādi plkst. 21:00 un nakts balli līdz 3:00 rītā kopā ar Gunti Skrastiņu un grupu “No pusvārda”, maksā tikai 2 lati. Izklaides producentu apvienība 7” aicina apmeklētājus biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīze” kasēs vai vietējās tirdzniecības vietās, lai pasākuma dienā pie ieejas neveidotos cilvēku drūzma. Turklāt atsevišķās vietās, izrādes apmeklētāju skaits būs ierobežots.

Mūzikla komponists ir Raimonds Tiguls, libreta autors Kārlis Anitens. Mūziklā izmantotas Raimonda Paula dziesmas no kinofilmām “Vella kalpi” un “Vella kalpi Vella dzirnavās”. Izrādes režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis. Horeogrāfi – Lilija un Edgars Lipori. Lomās – Intars Rešetins (Andris), Artis Robežnieks (Pēteris), Jānis Kirmuška (Ērmanis), Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa (Rūta), Zane Burnicka (Anna), Chilli (Lēne), Sigita Jevgļevska (Cecīlija), Juris Hiršs (Hermans Samsons), Zane Jančevska (Priore), Margarita Vilcāne vai Anna Šteina (Ģertrūde), Gunārs Placēns (Niklāvs Eke), Jolanda Suvorova (Čigāniete), Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece, Cash (Rīdzinieki), Juris Gornavs (Daniels Rebuss), Normunds Rutulis vai Julian (Svens Horns), Valdis Pavlovskis (Gustavs Ādolfs), Katrīne Pasternaka (Rīgas uzticības atslēga), Līga Priede (Rīgas mīlestības atslēga), folkloras grupa “Vilki” (karakalpi).

Līdz ar pirmizrādi 22.jūlijā “Izklaides producentu apvienība 7” sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Platforma Records” klajā laidīs arī dubultalbumu – izrādes soundtreku, kurā būs dzirdama Rīgas skaņu ierakstu studijā tapusī mūzikla CD versija. Latvijas radiostacijām nodots singls no topošās izrādes. Tā ir mūzikla fināldziesma “Prieka himna”, kuru radioversijā izpildīs dziedātāji Intars Busulis un Chilli.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu