Lielkoncerts Liepājā izskan ar vērienu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar daudz liepājnieku un pilsētas viesu pulcējās Rožu laukumā uz lielkoncertu "Mēs – Liepājai", kas bija veltīts pilsētas 380.dzimšanas dienai. Sarīkojums iesākās ar desmit minūšu garo filmu "Mēs – Liepājai. 1988", tad Liepājas Simfoniskais orķestris, Uldis Marhilēvičs un Dzintars Beitāns izpildīja dziesmu "Vivo".

Gandrīz divu stundu garumā uz brīvdabas skatuves cits pēc cita kāpa dažādu paaudžu mūziķi, kuriem pateicoties Liepājas vārds skaļi izskan ne tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām. Lai arī laika apstākļi liepājniekus nežēloja, taču viņus sasildīja dziesmas, kas ir zināmas visa vecuma ļaudīm. Publika varēja dziedāt līdzi, piemēram, Raivim Krūmam, kas uzstājās ar dziesmām "Septītajās debesīs" un "Es neesmu dubļus bridis…", Andra Ērgļa skaņdarbiem "Es mīlu tevi" un "Tu man esi", Zigmara Liepiņa un Igetas Gaiķes kopdarbam "Vēl ir laiks". Ar ovācijām skatītāji sagaidīja duetu "Fomins un Kleins", kas klausītājus iepriecināja ar dziesmām "Muzikants" un "Dzimis Latvijā". Liepājai muzicēja arī grupa "Līvi" un Fēlikss Ķiģelis. Dzimšanas dienas svinētāji aplausus nežēloja Jurim Pavītolam, Valērijam Ivanovam, Jānim Lūsēnam, Igo, Aivaram Hermanim, Johnny Salamander un daudziem citiem mūziķiem. Sarīkojumu īpaši svinīgu vērsa Simfoniskā orķestra sniegums.

Koncerta laikā skatītājiem bija iespēja vērot kino sižetus, kas bija saistīti ar notikumiem Liepājā. Vērienīgais koncerts beidzās ar krāšņu uguņošanu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu