ASV prezidents Bušs nominēts kā sliktākais aktieris (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Zelta avenes" nomināciju sliktākā aktiera kategorijā šogad saņēmis arī ASV prezidents Džordžs Bušs par dalību Maikla Mūra dokumentālajā filmā "Fahrenheit 9/11".

"Zelta avenes fonds", kurš katru gadu izvirza un apbalvo lielākos kino neveiksminiekus, Bušu balvai ir nominējis par parādīšanos ziņu sižetos, kā arī arhīva materiālos, kas izmantoti Mūra filmā. "Fahrenheit 9/11" kritizē prezidenta rīcību, kas saistīta ar 2001.gada 11.septembrī Ņujorkā notikušo traģēdiju.

Nākamā ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa saņēma sliktākās otrā plāna aktrises nomināciju, un paredzams, ka aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds kļūs par uzvarētāju sliktākā otrā plāna aktiera kategorijā. Raisas konkurente būs popdziedātāja Britnija Spīrsa, kura filmā "Fahrenheit 9/11" parādījās, gremojot košļājamo gumiju un aicinot nešauboties atbalstīt Bušu.

"Tas nebija Mūra rediģēts. Tas ir neapstrādāts materiāls, kurā šie cilvēki paši sevi padara par muļķiem," sacīja ceremonijas izveidotājs Džons Vilsons.

Sliktākās aktrises nominācija ir piešķirta galvenās lomas atveidotājai neveiksmīgajā kinofilmā "Kaķsieviete" Hallei Berijai. Kopumā šī filma ir saņēmusi septiņas "Zelta avenes" nominācijās, tostarp kā sliktākā filma.

Arī episkā drāma "Aleksandrs Lielais" ir saņēmusi vairākas "Zelta avenes" nominācijas, tostarp sliktākās filmas, sliktākā režisora, sliktākā aktiera un sliktākās aktrises kategorijās. Galvenās lomas atveidotājs aktieris Kolins Farels šādi ir kļuvis par vienu no ASV prezidenta sāncenšiem.

Nominācijas tika paziņotas pirmdien, bet uzvarētāji tiks nosaukti 27.februārī - dienu pirms Amerikas Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu