Ko nozīmē - izdzīvot Aleksandru Lielo? (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

„Es izdzīvoju Aleksandru ar visiem nervu galiem,” atceras Kolins Farels, filmas „Aleksandrs Lielais” zvaigzne. „Man likās, ka viņš bija ļoti vientuļš. Aleksandrs nekad nenokļuva vietā, kas būtu pati pilnība, kur viņš justu, ka ir sasniedzis pietiekami daudz, kur justos mīlēts.

Olivers Stouns intervijā portālam www.yahoo.com stāsta, ka viņš ir meklējis „jaunu dievu”, tādu, kurš tāpat kā Aleksandrs, telpā ienākot, ar acu skatu vien motivētu iekarot zemes un ziedot dzīvības. ”Aleksandrs ir vīrišķīga skaistuma, spēka un gudrības kombinācija, šo balansu ir būtiski saglabāt. Pēc manām domām, Kolinam, lai arī tas nebija viegli, tas ir izdevies!” Arī Andželina Džolija stāsta, ka filmas uzņemšana brīžiem ir bijusi īpaši grūta: „Gan psiholoģiskā, gan fiziskā slodze bija milzīga, liekas, ka reizēm mēs pārējie padarījām Kolina apstākļus vēl sarežģītākus labāku rezultātu dēļ.” No intervijas ar Kolinu Farelu: - Stāsta, ka tev ne visai patika darboties svaru zālē, lai iegūtu to sportisko formu, kas bija nepieciešama, filmējoties „The Recruit” un „SWAT”; kā bija ar filmu „Aleksandrs Lielais”? - Man nekad nav sagādājis sajūsmu šis laika pavadīšanas veids. Zinu, ka ir cilvēki, kam muskuļu kačāšana izraisa atkarību, es nudien tāds neesmu. Aleksandra dēļ es tajās zālēs pavadīju daudz laika, vairāk, nekā es to jebkad biju darījis, līdz riebumam. Tas bija sāpīgi un neciešami, taču Aleksandrs šādu manu upuri bija pelnījis. - Tad jājautā, kāpēc tomēr tu vēlējies filmēties „Aleksandrā”? - Pirmām kārtām, vēlējos izmantot iespēju strādāt kopā ar Oliveru Stounu, turklāt - teju vai otrkārt - tas bija viņš, kurš bija uzrakstījis šo fantastisko filmas scenāriju. Treškārt, kas ir tuvu tam otrkārt, stāsts un loma ir neticami skaisti un patiesi. - Kā bija strādāt kopā ar godalgoto režisoru? - Respektējot viņa zināšanas un pieredzi, kā arī lielisko personību, es guvu vērtīgu mācību. Nekad ne ar vienu režisoru nav bijusi tik veselīga domu apmaiņa. Mēs nopietni diskutējām par to, kādam vajadzētu būt Aleksandram. Olivera argumenti bija ļoti apdomāti, tie nebūt nebija pagrābti no zila gaisa, tāpēc daudz kas bija jāziedo, lai izdzīvotu šo lomu adekvāti gaidītajam. Filma „Aleksandrs Lielais” ar Kolinu Farelu galvenajā lomā kinoteātrī „Coca Cola Plaza” un Liepājas kinoteātrī „Balle” jau no 3. decembra!

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu