Izsolē pārdos Kurta Kobeina vēstuli sievai (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izsoļu nams "Christie’s" nākamajā mēnesī izsolīs mirušā mūziķa Kurta Kobeina vēstuli sievai – tajā viņš sūdzas par sliktu pašsajūtu pēc LSD izraisītām halucinācijām.

Vēstule, kas rakstīta kādas Šefīldas viesnīcas istabā koncertturnejas laikā 1991. gadā, tiek vērtēta ap 7000 latu. Vēstule rakstīta ar melnu pildspalvu uz līniju papīra un nosaukta "Brokastu fakss Kortnijai Lovai". Grupas "Nirvana" līderis lūdzis viesnīcas administratorei to nosūtīt. Vaicāts, ko darīt ar oriģinālu, Kobeins atbildējis, ka viņa to var paturēt kā suvenīru. Vēstulē Kobeins raksta: "No visām reizēm, kad esmu lietojis skābi, es nekad neesmu varējis nodoties halucinācijām tik atkārtoti un kontrolēti. Es redzu halucinācijas pēc paša vēlēšanās, atkal un atkal, šajā angļu kurpju kastē ar pasteļkrāsas aizkariem un normālām Viktorijas laika lampām un atvilktnēm. Tas viss ir pārāk normāli un neizskaidrojami. Es neesmu ļoti piedzēries. Tas šķiet kā kontrolēts reibonis, un es esmu dēmonu izdzinējs." Kobeins izdarīja pašnāvību 1994. gada 5. aprīlī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu