Šonedēļ - Andra Dzenīša kameroperas "Tavas klusēšanas grāmata" pirmizrāde (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālā teātra telpās 5. novembrī notiks latviešu komponista Andra Dzenīša kameroperas "Tavas klusēšanas grāmata" pirmizrāde.

Operas uzvedums tapis Latvijas Radio kora, Skotijas "Cryptic" teātra un Latvijas Nacionālā teātra sadarbībā. "Tavas klusēšanas grāmata" ir multimediāla kameropera astoņām balsīm, flautai, klarnetei, basklarnetei, mežragam, stīgu kvartetam dzīvās mūzikas apvienojumā ar elektroniku, kustībām, gaismām un reālā laikā radītu video. Operas pamatā ir septiņi lietuviešu izcelsmes franču dzejnieka Oskara Miloša dzejoļi. Komponists Andris Dzenītis darbu piesaka: "Tā ir mana versija par tēmu opera un mūsdienas. Šī ir opera par sapni – tālu no realitātes, jo arī manī, gluži tāpat kā jebkurā cilvēcīgā būtnē, mīt skumjas, ilgas, lietu maģija, "deja vu" sajūta, nomoda un miega sapņi." Autors norādījis, ka Miloša dzejoļi viņa izvēlētā konceptuālā kartībā operā runā par mīlestības un nāves pārsteidzošo tuvumu, nāvi un mīlestību apvienojošo mieru un patiesumu, mirušo, tālo, zūdošo atmiņu netveramo skaistumu un aizmirstību. Operu Andris Dzenītis veltījis savam draugam – pāragri aizsaulē aizgājušajam mūziķim Mārtiņam Tauriņam. Operas uzveduma diriģents būs Kaspars Putniņš, režisore Ketija Boida no Skotijas, skatuves objektu veidojis Gļebs Panteļejevs, izrādes māksliniece ir Sesila Babiola no Francijas, gaismu māksliniece – Zerlina Hjūsa no Anglijas, bet tērpus darinājusi Kristīne Pasternaka. Operas atskaņojumā piedalīsies Latvijas Radio kora grupa un orķestra "Rīgas kamermūziķi" solisti. Operas izrādes notiks 5. novembrī plkst. 19 un 6. novembrī plkst. 14 un 19.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu