Scientologs Toms Krūzs vadīs Nobela prēmijas koncertu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandināvijas reliģiskie vadītāji ir neapmierināti ar lēmumu uzaicināt aktieri un scientoloģijas piekritēju Tomu Krūzu vadīt Nobela Miera prēmijas piešķiršanai veltīto koncertu Oslo. Krūzs un amerikāņu televīzijas šovu dīva Opra Vinfrija būs 11. decembrī paredzētā koncerta vadītāji. Pasākumu translēs televīzija visā pasaulē.

Daudzi tomēr ir noraizējušies, ka Krūzs varētu izmantot izdevību, lai reklamētu pretrunīgi vērtēto reliģisko ksutību, tāpēc izskanējis aicinājums Nobela institūtam atsaukt savu piedāvājumu. "Tā ir manipulatīva sekta, kas pārņem cilvēku dzīvi un finanses. Krūzs neieradīsies kā misionārs, bet ir grūti atšķirt Tomu Krūzu – mākslinieku no Toma Krūza – scientoloģijas piekritēja," sacīja kāds zviedru mācītājs. Nobela institūta direktors Geirs Lundestads aizstāvēja institūta izvēli, sakot: "Mēs apzināmies, ka Toms Krūzs ir scientologs, bet ne jau tāpēc mēs viņu izvēlējāmies. Mēs viņu izvēlējāmies tāpēc, ka viņš ir pazīstams cilvēks, kuru interesē Nobela Miera balva, un mēs esam lepni par to." 2004. gada Nobela Miera prēmija piešķirta Kenijas vides aizsardzības speciālistei un vides ministra vietniecei Vangari Maathai "par viņas devumu ilgtspējīgai attīstībai, demokrātijai un mieram".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu