Aristoteļa svētkos gājiens un balle "Sapņu fabrikā"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas doma laukumā un Sapņu fabrikā 5.septembrī notiks ikgadējie Aristoteļa svētki, kuros pirmo reizi savus kursabiedrus ieraudzīs Latvijas Universitātes (LU) jaunie studenti, aģentūrai BNS pastāstīja LU Studentu padomes priekšsēdētājs Ivars Lukaševics.

Svētki sāksies plkst.20 Doma laukumā, kur pulcēsies pirmkursnieki ar savu fakultāšu simboliku un atpazīšanas zīmēm. Studentus uzrunās izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs, LU rektors Ivars Lācis, universitātes prorektori un fakultāšu dekāni. Doma laukumā mācībspēki un studenti vienosies kopīgā dziesmā, nodziedot studentu himnu "Gaudeamus". No Doma laukuma studenti kopā ar fakultāšu dekāniem dosies lāpu gājienā cauri Vecrīgai gar Brīvības pieminekli uz "Alma Mater". Pēc gājiena plkst.21 studenti būs gaidīti "Sapņu fabrikā", kur notiks nakts ballīte ar konkursiem un grupu "R.A.P", "The Hobos" un "Tumsa" uzstāšanos. Pasākuma rīkotājiem LU Studentu padomei negaidīti radušās problēmas ar vakara vadītāja atrašanu. Iepriekš bija paredzēts, ka svētku vadītājs būs radio SWH dīdžejs Horens Stalbe, bet viņš atteicies citu plānu dēļ un tagad studenti vēloties pierunāt vienu no radio SWH raidījuma "BB Brokastis" vadītājiem - Kasparu Upacieri vai Andri Freidenfeldu. Svētku kulminācija būs pusnaktī, kad pie studentiem ieradīsies Aristotelis. Tas vienmēr ir teatralizēts uzvedums, kurā pirmkursniekiem tiek uzdoti dažādi jautājumi par universitāti, tās vēsturi un paražām. Ieeja vakara pasākumā 1.kursa studentiem, uzrādot ielūgumu, kurus studenti saņēma, reģistrējoties studijām, maksās latu, bet pārējiem divus latus. Pasākumu organizē LU Studentu padome, LU fonds "Juventus" ar "Parex bankas" atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu