Noslēdzies projekta "Jauno komponistu meistarkursi" darbu konkurss

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzies projekta "2. Starptautiskie jauno komponistu meistarkursi" dalībnieku darbu konkurss, kura rezultātā atlasīti piecu autoru sacerētie skaņdarbi, ko kursu noslēguma koncertā 22.augustā Dundagas pilī atskaņos vokālā grupa "Cosmos".

Žūrijas komisija, kuras sastāvā bija paši vokālās grupas "Cosmos" dalībnieki, komponists Pēteris Plakidis, projekta idejas autors un direktors Andris Dzenītis, no iesūtītajiem dalībnieku opusiem ir atlasījusi piecus labākos, kuri līdzās Pētera Vaska, Pētera Plakida un citu autoru skaņdarbiem skanēs noslēguma koncertā. Tiks atskaņota Gundegas Šmites un Annas Veismanes, lietuvietes Egidijas Medekšaites, igaunietes Līzas Jurgenas kā arī amerikāņu komponistes Ludmilas Germanas mūzika. "Jauno komponistu meistrakursos" kopumā piedalīsies 20 jaunie komponisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Lielbritānijas, ASV un Brazīlijas. No 15. līdz 23. augustam jau otro reizi Dundagas pilī notiks projekts jaunajiem komponistiem. Astoņās dienās komponisti no dažādām valstīm varēs klausīties lekcijas, piedalīties atklātajos mēģinājumos, apmeklēt individuālās nodarbības un koncertus. Meistarkursos kā pasniedzēji strādās pieredzējuši un starptautiski atzīti profesionāļi - Pēteris Plakidis, Toivo Tulevs no Igaunijas, Tapio Tuomela no Somijas un Remigijs Merķelis no Lietuvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu