Latviešu komponiste Santa Ratniece uzvar kompozīciju konkursā Parīzē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu komponiste Santa Ratniece ar skaņdarbu "sens nacre" ieguvusi pirmo vietu starptautiskā kompozīciju konkursā "International Rostrum of Composers".

Konkursu jau kopš 1954.gada organizē UNESCO sadarbībā ar Eiropas, Amerikas, Āzijas un Austrālijas sabiedriskajām raidorganizācijām. Konkurss tradicionāli notiek Parīzē, UNESCO mītnē, bet šogad pirmo reizi visas pasaules raidorganizāciju pārstāvjus uzņēma Francijas Radio, jo tieši radio mūzikas redakciju ziņā ir izvēlēties pretendentus šim konkursam. Par konkursa uzvarētāju galveno balvu uzskatāma viņu skaņdarbu iekļaušana teju pussimts pasaules raidstaciju ēterā un publicitāte, ko šie atskaņojumi garantē. Latvijas Radio "International Rostrum of Composers" piedalās kopš 1997.gada, starptautisku auditoriju iepazīstinot ar tādiem vārdiem kā Maija Einfelde, Selga Mence, Andris Dzenītis, Arturs Maskats, Ēriks Ešenvalds, Jānis Petraškēvičs un citiem. Santa Ratniece pašreiz mācās Igaunijas Mūzikas akadēmijā pie Helēnas Tulves. Jauno komponistu konkursā otro vietu ieguvusi Abigaila Ričardsone no Kanādas, trešo – Tatjana Kozlova no Igaunijas. Santas Ratnieces konkursa skaņdarbu "sens nacre" 22.aprīlī Rīgas Anglikāņu baznīcā pirmatskaņoja "Ensemble Nove" un "Altera Veritas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu