Grupa "Tumsa" jaunā albuma gaidās (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot ilgā gaidīšana ievirzās finiša taisnē un jau maija sākumā tiek solīta Liepājas grupas "Tumsa" jaunā albuma "1 000 000 itnekā" tautās laišana. Pagaidām gan konkrēti izdošanas datumi vēl netiek nosaukti, tomēr droši var apgalvot, ka Zeme pat 30 reižu nepagūs apgriezties ap savu asi, kad fani jau varēs vērtēt liepājnieku jauno veikumu.

Šobrīd pazīstamākā dziesma no gaidāmā albuma ir radiosingls "Kad Ēģiptē sniegs". Šīs dziesmas videoklipu, kuru veidojis režisors Kristaps Streičs, jau vairākas nedēļas demonstrē Latvijas televīzijas kanāli. Bez tam jau šonedēļ radiostacijās nonāks arī otrais jaunā albuma singls "Dzīve kā košums". Grupas līderis Mārtiņš Freimanis atzīst, ka jau, strādājot pie iepriekšējiem ierakstiem, grupai izdevies atrast savu koncepciju un skanējumu, tajā pašā laikā nepieturoties pie kāda konkrēta stila. "Mēs esam gatavi spēlēt dajebko," lakoniski savu viedokli pauda Mārtiņš, piebilstot, ka jaunajā albumā būs gan smagākas kompozīcijas, gan disko elementi. Atšķirībā no visiem iepriekšējiem albumiem, kuri ierakstīti studijā "GEM", šis ir ierakstīts studijā "Elko Music", sadarbojoties ar producentu Gintu Stankeviču, ar kuru Mārtiņš pirmoreiz sastrādājās laikā, kad tapa grupas "F.L.Y." pirmais albums. "Tas, ka mēs nomainījām studiju un producentu, jau vien sola pārmaiņas. Jaunajā albumā, salīdzinot ar iepriekšējiem, būs vairāk ģitāru. Būtībā šī bija pirmā reize, kad mēs studijā atļāvāmies eksperimentēt pilnīgi ar visu. Gribējās izdarīt tā, lai pašiem patīk, un nedomāt par pārdoto kopiju skaitu," sava veida grupas darbības koncepciju iezīmēja Mārtiņš. Albumā "1 000 000 itnekā" būs 11 dziesmu, no kurām trīs – angļu mēlē. Viena kompozīcija būs duets ar dziedātāju Yana Kay, vēl albumā iekļauta dziesma "Lucky" jaunā versijā, kā arī skaņdarbs "Never Tell You Whatever", kas dzirdams arī Laura Reinika pirmajā soloalbumā. Ierakstos izmantoti arī dzīvie stīgu instrumenti. Paredzēts, ka pēc albuma izdošanas grupa "Tumsa" jūnija sākumā rīkos vairākus jubilejas koncertus, atzīmējot savas pastāvēšanas pirmo trīspadsmitgadi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu