Nacionālais teātris spēlēs Ojāra Vācieša dzejas izrādi "Sasiesim astes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teātrī "Skatuve" piektdien notiks Nacionālā teātra veidotās Ojāra Vācieša bērnu dzejas izrādes "Sasiesim astes" pirmizrāde.

Nacionālā teātra direktora vietniece Ilona Matvejeva informēja, ka izrāde veidota kā muzikāla Vācieša dzejas tēlu saspēle ar skatītājiem un aktieriem - Daci Bonāti, Ditu Lūriņu, Karinu Tatarinovu, Guntu Virkavu, Zani Jančevsku, Uldi Anži, Jāni Skani, Juri Hiršu, Zigurdu Neimani, Mārtiņu Eglienu, Mārci Maņjakovu un Egilu Melbārdi. Izrādes scenārija autore ir Ieva Čaklā, dekorācijas veidojis Gunārs Zemgals, kostīmu māksliniece ir Larisa Brauna, mūziku sacerējis komponists Valdis Zilveris, bet horeogrāfs ir Alberts Kivlenieks. Izrāde tapusi, teātrim sadarbojoties ar Kultūras ministriju, Kultūrkapitāla fondu, Rīgas domi un Ojāra Vācieša fondu. Vācietis dzimis 1933.gadā. Viņš rakstījis ne vien dzeju par tā laika sabiedrības aktuālām problēmām, bet arī literatūru bērniem. Dzejnieks strādājis žurnālos "Draugs" un "Zīlīte" un sarakstījis vairākus dzejas krājumus bērniem, arī populāros "Kabata" un "Astoņi kustoņi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu