Tas nav pēdējais kino...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties kārtējam Latvijas Nacionālā filmu festivāla “Lielais Kristaps” atklāšanas datumam – 2003.gada 30.septembrim, studija “Visio” informē, ka nomināciju sarakstā ir iekļauta režisora Aleksandra Petuhova filma “The Last Soviet Movie” (Pēdējā padomju filma), kas tapusi 2003.gadā.

Festivāla žūrija izvirzījusi filmu trīs dažādās kategorijās: 1. Labākais spēlfilmas operators - Henriks Pilipsons un Ralfs Jacobs; 2. Labākais mākslinieks - Mārtiņš Tannenbergs un Aki Gaambaale; 3. Labākais galvenās lomas atveidotājs - Dzintars Belogrudovs un Valdemārs Karpačs. Lentes “Pēdējā padomju filma” sižeta galvenā vadlīnija - kā rakstnieks no Bruklinas Džons F.Romanovs atklāj patiesību par saviem senčiem, kuri, iespējams, bija svarīgākie Krievijas revolūcijas dalībnieki. Tas ir ļauni vardarbīgs, bet arī asprātīgs un episks stāstījums par Krieviju, mīlestību un nodevību, fantāziju un realitāti. Par laiku, kas ir pagājis, atklājot neizdzēšamas pēdas cilvēku likteņos. Galvenās lomas atveido latviešu aktieri Dzintars Belogrudovs un Voldemārs Karpačs, arī Krievijā labi pazīstamie Larisa Totunova, Jevgeņija Krjukova un padomju “bojeviku” varonis Igors Klass. Epizodēs: Ints Burāns, Juris Kalniņš, Andris Bērziņš. Jāpiemin, ka režisors Petuhovs galvenajai lomai bija izvēlējies Oļegu Jankovski, taču kā izrādījās, Oļegs baidās no zirgiem. Filmas režisors Aleksandrs Petuhovs piedzima Rīgā 1967.gadā, taču padomju režīma juku laikos aizbrauca uz Ameriku, kur turpināja darbu Holivudā. Darbs vairāk bija saistīts nevis ar kino režiju, bet gan ar kādas slavenas kinoaktrises, kura 1956. gadā tika nominēta „Oskaram” un tā arī balvu nesaņēma, izvadāšanu pa Holivudas teritoriju. Amerikā laimi neatradis, Petuhovs atgriezās Eiropā. Kur šobrīd režisors atrodas, nav zināms, taču pēc pēdējās ticamās informācijas viņš atkal atrodas Amerikā un gatavo filmas “The Last Soviet Movie“ (kas tapusi veselus 12 gadus) kino versiju vācu valodā. Kā teicis pats režisors Petuhovs: “Dažām filmām, tāpat kā labam skotu viskijam, ir jānostāv pagrabā ilgāku laiku...” Par šo projektu interesi ir izrādījis Arnolds Švarcenegers un esot pat piekritis ieskaņot filmas aizkadra tekstu vācu valodā bez atlīdzības. Filma “The Last Soviet Movie” šā gada augustā piedalījās Fērportas Kinofestivālā Skotijā, kur saņēma divas “Golden Smokie“ balvas kā labākā festivāla filma un par labāko aktiera tēlojumu (Dzintars Belogrudovs). Filma ir piedalījusies arī Bruklinas starptautiskajā filmu festivālā un ir uzaicināta uz Splitas kinofestivālu Horvātijā, kur piedalīsies filmu konkursā. Drīzumā filma būs skatāma kinoteātrī "Rīga" festivāla “Lielais Kristaps” ietvaros, kas notiks no 2003.gada 30. septembra līdz 4.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu