"Rīgas kamermūziķi" spēlē džezu Dzelzceļa muzejā. (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Orķestris "Rīgas kamermūziķi" šodien sniegs džeza mūzikas koncertu "Jazz drive" Dzelzceļa vēstures muzejā Pārdaugavā. Kā apgalvo orķestra diriģents Normunds Šnē, Dzelzceļa muzejā ir ļoti laba akustika, tāpēc orķestris iecerējis rudenī tajā muzicēt atkal.

Šā vakara koncerts būs arī mūziķu ieguldījums cīņā pret narkomāniju. Kā uzskata Rīgas Narkomānijas profilakses centra pārstāve Ārija Lodziņa, džeza mūzikai, kas skanēs koncertā, ir iespējas tieši uzrunāt jauniešus, kuri nonākuši narkotiku atkarībā, pirmām kārtam pašus mūziķus, kuriem šī problēma arī neesot sveša. Koncertā skanēs skaņdarbi, kurus lielā mērā ir inspirējusi mūsdienu džeza mūzika. Koncertā kā solists uzstāsies igauņu izcelsmes fagotists no ASV Martins Kūskmans. Koncertā pirmo reizi Latvijā tiks atskaņots britu komponista Marka Antonija Tērnedža skaņdarbs "Blood on the Floor", Ņujorkā dzīvojošā vācu komponista un saksofonista Daniela Šnaidera "Zoom in" un Džona Patituči "Caprice Nr.1".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu