Svētdien bērni izraudzīs savu Eirovīzijas finālistu. (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas Bērnu dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls notiks svētdien Latvijas Televīzijā, un tajā varēs dzirdēt bērnu pašu sacerētas un izpildītas dziesmas. Viena no tām pārstāvēs Latviju bērnu Eirovīzijā, kas 15. novembrī notiks Kopenhāgenā.

Bērnu Eirovīzijas nacionālās atlases finālistu noteiks skatītāju un viņu telefonbalsojums. Konkursā piedalās desmit jaunie autori ar savām dziesmām. Eirovīzijas Bērnu dziesmu konkursa nacionālās atlases fināla iesildošais pasākums Latvijas Televīzijas studijā sāksies jau plkst.18. Tajā piedalīsies starptautiskā festivāla "Saules zaķis" ārvalstu viesi - jaunie dziedātāji no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Horvātijas, kā arī nacionālā konkursa rezervisti, kas pirmie trīs palika aiz vērtējuma svītras. Latvijas Televīzijas skatītājiem tiešraide sāksies plkst.19.30. To vadīs lielā Eirovīzijas nacionālo finālu dalībnieki Horens Stalbe un Linda Leen. Stundas laikā izskanēs 10 dziesmas, un jau plkst.20.30 tiks atvērtas desmit telefonbalsošanas līnijas, pa kurām 15 minūšu garumā varēs zvanīt gan fiksēto, gan mobilo telefonu īpašnieki. Balsot ar mobilo telefonu īsziņām gan nevarēs. Tā kā tas ir bērnu konkurss, ir noteikta viszemākā cena par telefonzvanu – 0,10 Ls. Tiešraide atsāksies plkst. 21.10 ar Latvijas trio "F.L.Y." uzstāšanos. Tiks pasniegta konkursa atbalstītāju simpātiju balva, un ap plkst. 21.25 paziņos konkursa uzvarētāju. Ir paredzēts, ka TV ekrānā būs redzama arī elektroniskā tabula ar balsu skaitu, nevis piešķirtajiem punktiem, kā tas ir bijis lielajos Eirovīzijas konkursos. Īpašu pārsteigumu skatītājiem koncerta noslēgumā ir sagatavojusi lielās Eirovīzijas nacionālā konkursa galvaspilsētas - Ventspils pilsētas dome. Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursa nacionālās atlases finālam žūrija izvirzīja 10 dziesmas, kuras bija ieguvušas vislielāko punktu skaitu. Pavisam konkursam tika iesniegtas 56 dziesmas, no tām divas neatbilda konkursa noteikumiem. Žūrija izvērtēja 54 dziesmas. Priekšatlasē kopumā tika iesūtītas dziesmas no 15 Latvijas rajoniem un pilsētām. Visvairāk – no Rīgas un Rīgas rajona, Liepājas un Liepājas rajona, Jelgavas un Jelgavas rajona, kā arī Cēsīm un Cēsu rajona. Patīkami, ka piedalījās bērni arī no tālākajiem rajoniem - no Balviem, Krāslavas, Daugavpils un Jēkabpils. Vecuma ziņā absolūtais vairākums ir 12 un 13 gadus jauni komponisti. Atsevišķas skolas rīkoja pat savus iekšējos konkursus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu