"Rīgas kamermūziķi" muzicēs ar igauņu fagotistu Martinu Kūskmanu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā pirmdien muzicēs orķestris "Rīgas kamermūziķi" kopā ar igauņu fagotistu no ASV Martinu Kūskmanu.

Latvijas Koncertdirekcijā informēja, ka mūziķi, koncerta norisei izvēloties Dzelzceļa muzeja industriālo vidi, koncertam devuši moto "Rīgas kamermūziķi džezā". Koncertā skanēs arī mūsdienu mūzika, kas ietekmējusies no džeza. Koncertā skanēs trīs džeza inspirēti opusi - pasaulslavenā angļu skaņraža Marka Antonija Tērnēdža (Mark Anthony Turnage) kompozīcija trīs džeza mūziķiem un orķestrim "Blood On The Floor", kā arī Ņujorkā dzīvojošā džeza saksofonista Daniela Šnaidera (Daniel Schnyder) "Zoom In" un šī brīža džeza pasaulē izcilākā kontrabasista Džona Patituči (John Patitucci) opuss "Caprice No. 1" fagotam un stīgām, kam Rīgā būs pasaules pirmatskaņojums. "Rīgas kamermūziķiem" vienmēr bijis svarīgi Rīgā aktivizēt ar laikmetīgo jaunradi saistīto koncertdzīvi, rādīt jaunas, interesantas mūsdienu kompozīcijas, tādā kārtā mēģinot paplašināt tradicionālo mūsdienu mūzikas auditoriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu