Mūža balvas literatūrā šogad saņems Vizma Belševica un Paulis Kalva.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Rakstnieku savienība 13.martā mūža balvu par ieguldījumu literatūrā pasniegs Vizmai Belševicai, bet mūža balvu par cittautu literatūras tulkojumiem - Paulim Kalvam. Pārējās nominācijas - dzejā, prozā, tulkojumos, atdzejošanā, literatūrzinātnē un bērnu literatūrā - atklātībā paziņos tikai pirms gada balvas literatūrā pasniegšanas ceremonijas, informēja savienības preses sekretāre Kristīne Paeglīte.

Balvas par mūža ieguldījumu laureāti saņems 1000 latu, bet gada balvas laureāti - katrs 500 latu. Gada balvu svinīgo pasniegšanas sarīkojumu vadīs Latvijas Televīzijas raidījuma "Melns uz balta" vadītāji Liāna Langa un Ēriks Hānbergs. Kopumā gada balvu saņemšanai izvirzīti 34 pretendenti. Pagājušajā gadā literatūras gada balvu Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Rakstnieku savienība par mūža ieguldījumu pasniedza Andrejam Eglītim. Par izcilu devumu dzejā balvu saņēma Liāna Langa, prozā - Nora Ikstena, dramaturģijā - Māra Zālīte, literatūrā bērniem - Juris Zvirgzdiņš, kritikā un literatūras zinātnē - Guntis Berelis, bet tulkošanā un atdzejošanā - Knuts Skujenieks. Šajā gadā gada balvas literatūrā tiks pasniegtas jau trešo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu