Valentīna diena kultūras gaismā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Valentīna jeb visu mīlētāju diena tiks atzīmēta ne tikai klubos un citās izklaides vietās. Svētkus svinēs arī ar klasiskās mūzikas koncertiem un ballēs.

Valentīna dienas vakarā Latvijas Nacionālās operas jaunajā zālē notiks īpašs koncerts – trīs tenori "Mīlas lidojumā". Pazīstamie tenori Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs un Guntars Ruņģis koncertā sola pazīstamas un mazāk pazīstamas mīlas dziesmas no visas pasaules. Koncertā kopā ar tenoriem piedalīsies arī Laila Holberga, Juris Kulakovs un Laimis Rācenājs, bet to vadīs Guntis Gailītis. Koncerts notiks 14. februārī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē plkst. 18.30. Valentīndienu klasiskās mūzikas noskaņās būs iespējams svinēt arī Lielajā ģildē, kur notiks Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņu simfoniskā orķestra koncerts. Koncertā jaunie mūziķi atskaņos populāras un romantiskas klasiskās mūzikas melodijas - gan uvertīru Džoakino Rosīni operai "Žagata zagle", gan vairākas daļas no Eduarda Grīga svītas "Pērs Gints", gan populāras filmu mūzikas melodijas un džeza kompozīcijas. Koncerts notiks 14. februārī plkst. 19. Lielajā ģildē. Valentīna dienā Melngalvju namā notiks balle "Mīļi un sirsnīgi". Šajā pasākumā kungus un dāmas uz dejām aicinās Raita Ašmaņa bigbends. Būs iespējams dejot pāru polonēzi, klausīties mīlas dziesmas Karenas Radovskas izpildījumā un vērot Latīņamerikas deju paraugdemonstrējumus. Ar priekšnesumu uzstāsies arī Tautas deju ansamblis "Dzirkstelīte". Melngalvju nama senajos pagrabos būs izveidots alus pagrabiņš, kurā muzicēs Uldis Marhilēvičs, Imants Skuja un flamenko ģitārists Andris Kārkliņš. Balli Melngalvju namā vadīs aktieri Katrīna Pasternaka un Juris Kalniņš. Ieeja ballē maksās 10 latus. Cenā iekļauta atpūtas programma, dzēriens, uzkodas un gabaliņš īpašās Mīlētāju tortes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu