“The Smiths” neatgriešanās.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no lielākajiem britu pusaudžu muzikālajiem sapņiem – pagriezt vēsturi par 15 gadiem un redzēt kopā uz skatuves “The Smiths”. Diemžēl, tas nav iespējams, tā vienā no savām retajām izntervijām atzinies grupas līderis Morisejs, raksta NME.

Starp citu, runa iet par grupu, kas pēc to pašu NME lasītāju domām (un daudzām citām neatkarīgām aptaujām) ir atstājusi vieslielāko ietekmi uz to rokmūziku, kuru mēs dzirdam šodien. Un “The Smiths” atšķirībā no citiem vaļiem ir pastāvējuši tikai 4 gadus! Ģitārists Džonijs Marrs šobrīd nodarbojas ar “Pet Shop Boys” producēšanu (vai neizklausās smieklīgi?!), bet Morisejs mēģina no sevis izspiest soloalbumus, kuri ar katru gadu kļūst aizvien nīkulīgāki. Interesanti, ka šis muzikālais sapnis rādas arī koncertu producentiem. Piemēram, Saimons Morans no “SJM Promotions”, zem kura spārna mitinās “Doves”, “Badly Drawn Boy” un “Supergrass” atzinās, ka būtu neskatoties gatavs izlikt pusotru miljonu sterliņu mārciņu par “The Smiths” “nelielu tūrīti”. “Viņi varētu piepildīt Vemblija stadionu piecus vakarus pēc kārtas”, sacīja Morans. Protams, vēlāk sekotu arī turneja pa ASV, kur Morisejs aizvien ir palicis kulta figūras statusā, ienākumu ziņā viens pats mierīgi pāršaujot gan “Depeche Mode”, gan U2! Taču tas nav iespējams tikai viena un ārkārtīgi muļķīga iemesla dēļ, kuru grupa kategoriski atsakās atzīt – tā ir nauda. Principā, tas arī ir vienīgais iemesls, kāpēc lai grupa apvienotos, kaut arī vēl pretrunīgāku kolektīvu ir grūti iedomāties – kategoriskais Morisejs, depresīvais Marrs, slepenais heroīna adikts basģitārists… Morisejs šobrīd ir atpakaļ ar dieviem izpārdotiem koncertiem Londonas Albertholā, bet NME sākuši vākt naudu (nodibināts fonds) “The Smiths” atgriešanās vajadzībām – no plānotā pusotra miljona mārciņu fondā jau atrodas 87.Pievienojies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu