Gatavojies trakajam rasola festivālam!. (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sagatavošanās, lai 1. septembrī pagatavotu pasaulē lielāko rasolu, tā atzīmējot Baltijā modernākā augļu-dārzeņu pārstrādes uzņēmuma “Spilva” 10 gadu jubileju, ir gandrīz pabeigta. Turpmāko dienu laikā uz Ķīpsalas izstāžu kompleksu nogādās aukstuma iekārtas, rasola sastāvdaļas un svarus, uz kuriem uzstādīs milzu bļodu. Tāpat tiks uzstādīta skatuve un izvietoti vairāk kā 150 galdi un soli plānoto 3000 - 4000 viesu uzņemšanai.

Lielā rasola sastāvdaļu griešana sāksies jau plkst. 7.00 Griešana notiks izstāžu kompleksa 1. hallē, un tajā vienlaikus piedalīsies ap 120 cilvēku no sešiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem. 3 tonnas smagais rasols tiks pagatavots no 500 kg “Spilvas” “Rosola majonēzes”, 940 kg vārītu un mizotu kartupeļu, 340 kg vārītu un mizotu burkānu, 560 kg desas, 6000 gab. vārītu olu, 200 kg konservētu “Spilvas” “Zaļo zirnīšu”, 310 kg “Spilvā” marinētu gurķu un 15 kg sāls. “Guinness World Records Ltd” (GWR) nosaka, ka rasols jāgatavo tāpat kā mājās - sastāvdaļas jāgriež ar nazi, neizmantojot mehāniskas palīgierīces. Dzimšanas dienas svinības tiks atklātas plkst. 13.00 Pasākumu vadīs Jānis Jarāns un Jana Duļevska. Viesi uz diviem lieliem ekrāniem varēs vērot gan rasola dienasgrāmatu, gan Kārļa Bikšus vadītos teletiltus tiešajā ēterā no 1. halles, kur norisināsies vēl pēdējo kilogramu griešana. Gatavošanās pasaulē lielākā rasola svara fiksēšanai sāksies plkst. 14.30, kad notiks rasola sastāvdaļu transportēšana uz milzu bļodu. Tā atradīsies uz svariem netālu no skatuves 2. hallē. Plkst. 15.00 pasākuma kulminācija - rasola svara fiksēšana. Vārds uzņēmuma “Spilva” prezidentei Lolitai Bemhenai un žūrijas komisijai. Tās sastāvā: Tatjana Marčenkova, Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja; Olga Saganoviča, v/as veselības aģentūras Rīgas filiāles neinfekcijas slimību epidemioloģiskās analīzes daļas vadītāja; Inguna Gulbe, LR Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra direktore; Pāvels Krasnovs, a/s “Svaru pasaule” sertificēts speciālists, Mirdza Martinsone, aktrise. Plkst. 15.30 sāksies rasola lielā degustācija. Tās laikā viesus pie servētiem galdiem apkalpos vēl aptuveni 140 cilvēku. Plkst. 16.00 notiks “Rosola majonēzes” loterijas pirmā mēneša 100 uzvarētāju izloze. Pasākuma noslēgums plānots plkst. 17.00. “Spilvas” dzimšanas dienas svinību izklaidējošās programmas ietvaros uzstāsies arī žonglieri un faķīri, kā arī grupas “Ramiros”, “Labvēlīgais tips”.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu