Daido un Kailija Minoga triumfē britu mūzikas balvu ceremonijā.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu dziedātāja Dido un Austrālijas popdīva Kailija Minoga trešdienas vakarā saņēma pa divām Britu mūzikas balvām Lielbritānijas nozīmīgākajā popmūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā. Savukārt nomināciju līderi grupa Gorillaz palika tukšām rokām.

Dido saņēma balvu kā labākā britu mūzikas izpildītāja, un kā labākais tika godalgots viņas albums "No Angel". Pēdējā reize, kad kāda sieviete saņēmusi balvu par labāko albumu, bija 1993. gadā, kad atzinību guva Enija Lenoksa. Turklāt šī ir pirmā reize astoņos gados, kad labākā britu grupa nesaņem arī labākā albuma balvu.

Kailija Minoga saņēma balvu kā labākā ārzemju izpildītāja. Šim godam viņa jau trīs reizes bijusi nominēta. Dziedātājas albums "Fever" tika atzīts par labāko ārzemju albumu kategorijā. Savukārt veterāns Stings tika apbalvots par "izcilu ieguldījumu". "Man ir bijusi ļoti, ļoti ilga mūziķa karjera, un, ja krāto gudrību jāieliek piecos vārdos, - pati mūzika ir tam atalgojums," teica Stings, kad no Minogas rokām bija saņēmis balvu par vairāk nekā 20 darbības gadiem mūzikā. Savukārt Robijs Viljamss savā īpašumā ieguva jau trīspadsmito Britu mūzikas balvu, jo šogad tika atzīts par labāko britu izpildītāju.

Balvas šajā pašā kategorijā viņš saņēma pagājušajā gadā un 1999. gadā. Šegijs saņēma balvu kā labākais ārzemju izpildītājs. Amerikas meiteņu grupa Destiny''s Child saņēma balvu kā labākā ārzemju grupa, bet par izcilāko grupu britu konkurencē tāpat kā 2000. gadā tika pasludināta grupa Travis. Par labāko debiju britu mūzikā tika pasludināta puišu grupa Blue, bet ņujorkieši The Strokes saņēma balvu kā labākie jaunpienācēji ārzemju grupu kategorijā. Šausminošo koncertšovu dēļ skandalozu slavu ieguvusī britu grupa So Solid Crew saņēma balvu par labāko britu videoklipu dziesmai "21 Seconds", bet S Club 7 tika apbalvota par labāko britu singlu "Don''t Stop Movin''". Savukārt balvu kā labākā deju mūzikas grupa saņēma Basement Jaxx, bet labākās popgrupas balva tika piešķirta īru grupai Westlife.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu