Losandželosā balso par Engu Lī.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosas Kinokritiķu asociācija par labāko gada filmu atzinusi taivānieša Enga Lī “Crouching Tiger, Hidden Dragon”.

Episkā tradicionālā ķīniešu kino garā uzņemtā lente līdz ar to vēl reālāk pretendē uz Amerikas Kinoakadēmijas balvu ārzemju filmu kategorijā. Tai pašā laikā Engam Lī neizdevās pārspēt Stīvenu Sederbergu labākā gada režisora konkurencē. Sederbergs šai sakarā tika slavināts par divām filmām – “Traffic” un “Erin Brockovich”. Arī Ņujorkas kritiķu asociācija un Nacionālā kritiķu valde labākos režisorus sakārtoja šādā pašā secībā: Sederbergs – pirmais, Lī – otrais. Par otru labāko gada filmu Losandželosas kritiķi nosauca Kērtisa Hansona “Wonder Boys”. Arī Džūlija Robertsa Losandželosā saņēma atkārtotu atzinību kā labākā aktrise par lomu “Ērinā Brokovičā” (pirmoreiz viņu par tādu atzina Nacionālā kritiķu valde). Savukārt Ņujorkas kritiķi par labāko nosauca Loru Linniju (“You Can Count On Me”). No aktieriem Losandželosā slavēja Maiklu Duglasu un Havjeru Bardemu. Bjorka kino mūzikas jomā palika otrā aiz Tana Suna (“Crouching Tiger, Hidden Dragon”). Taivānieši bija labākie arī mākslinieka un operatora kategorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu