Aivo Oskis dalās iespaidos pēc kāpšanas uz Lietuvas "X Faktora" skatuves

Intervija
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Jauno un daudzsološo dziedātāju Aivo Oski iepazinām Latvijas šova “X Faktors” pirmajā sezonā, bet nu viņš devies iekarot Lietuvas mūzikas industriju, piedaloties “X Faktorius”. Pēc dalības atlasē Aivo TVNET pastāstīja, kā viņam klājies kaimiņzemē.

Pērn biji uz pašmāju “X Faktora” skatuves, bet nu jau uzstājies “X Faktorius” Lietuvā. Kāpēc nolēmi pieteikties?

Par iespēju piedalīties “X Faktorius” uzzināju no draugiem, kuri dzīvo Lietuvā. Esmu vienmēr atvērts jauniem piedzīvojumiem un izaicinājumiem, tāpēc domāju, ka piedalīšanās šajā šovā būtu vēl viens jauns notikums, jauna šķautne, kā sevi parādīt, kā arī lieliska iespēja iepazīt jaunus un līdzīgi domājošus cilvēkus.

Foto: Privātais arhīvs

Kāda tur ir konkurence?

Konkurence šovā ir liela, jo tajā piedalās dažādu mūzikas žanru izpildītāji un mūziķi. Satiku daudzus talantīgus un jaunus cilvēkus, no kuriem arī guvu iedvesmu. Savstarpēji apmainījāmies ar pieredzi un dažādiem skatuves ieteikumiem. Ļoti patika tas, ka visi dalībnieki bija draudzīgi, atvērti – varēja aprunāties, apmainīties viedokļiem, kas vienmēr ir ļoti vērtīgi – paplašināt savu redzesloku.

Atlasē izpildīji Troja Sivana dziesmu “My, My, My!”. Kā gāja?

Atlasē veicās labi, arī no žūrijas saņēmu labus vārdus un atzinību – visi četri jāvārdi.

Ko gaidi no dalības šovā?

No piedalīšanās šovā gaidu vēl vairāk izaicinājumu, iespēju parādīt sevi no citas puses, piemēram, izpildot kādu lietuviešu dziesmu. Gaidu jaunus kontaktus un iepazīšanos ar mūzikas producentiem, jauniem citiem mūziķiem, ar kuriem, iespējams, nākotnē var domāt sadarbības iespējas.

Foto: Privātais arhīvs

Un kā Lietuvas "X Faktorius" atšķiras no Latvijas “X Faktora”?

Kopumā Lietuvas “X Faktorius” šova formāts ir tāds pats kā Latvijā, proti, šovs dod iespēju māksliniekiem parādīt sevi plašākai publikai. Lielākās atšķirības bija tās, ka žūrijā bija četri žūrijas locekļi, Latvijā ir trīs, kā arī tas, ka jauniešu kategoriju no 16 līdz 25 gadiem iedala divās grupās – meitenes un puiši.

Vēl atšķirība bija tā, ka kreatīvajā nometnē, kas būs mans nākamais posms, būs jāsagatavo dziesma, ko iedos uz vietas. Latvijā atsūtīja iepriekš divas izvēles iespējas, varēja vairāk sagatavoties. Bet arī tas savā ziņā būs kas jauns, tur uz vietas neilgā laika posmā būs jāsagatavo iedotā dziesma, ko neviens iepriekš nezina. Interesants izaicinājums priekšā.

Protams, lielākā atšķirība ir tā, ka viss notiek lietuviešu valodā, brīžiem kaut ko ne līdz galam saprotu, taču tas arī ir labs veids, kā iepazīties un aprunāties ar dalībniekiem, kas vienmēr laipni izstāsta, kas jādara un kas katrā mirklī notiek.

Latvijas “X Faktorā” man ļoti patika tas, ka arī radošā komanda ļoti iesaistījās mūsu priekšnesumos, pārdzīvojumos, emocijās. Likās, ka visi esam viena liela radošā komanda, taču Lietuvā savukārt ir izveidojusies sistēma (tomēr jau sesto gadu šovs notiek), kurā jau iepriekš ir zināms, kur kas notiek, pie kura komandas darbinieka un kas katrā konkrētajā posmā ir jādara.

Mazliet šādā sistēmā pazūd cilvēciskās emocijas, kuras man tik ļoti Latvijas “X Faktorā” patika, taču šādi arī ir labi – viss iepriekš zināms un skaidrs.

Foto: Privātais arhīvs
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu