Klajā nāk Gundegas Repšes grāmata ''Tuvplāni. Džemma Skulme''

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Apgādā "Jumava" klajā nāk Gundegas Repšes grāmata "Tuvplāni. Džemma Skulme", informē izdevēji. Grāmatas centrā – nesen apaļo 90 gadu jubileju atzīmējusī, izcilā māksliniece Džemma Skulme. Sieviete ar krāšņu dzīves gājumu, kura dalījusies ar saviem mākslas darbiem visa mūža garumā un turpina to darīt joprojām.

Džemma uzskata, ka mākslas nekad nav par daudz un, ka tās varētu būt vēl vairāk...

"Vēriens. Mīlestības kvēle esamības ritmos. Dominantes allažā klātbūtne. Cilvēcības valdzinājums. Elegances dabiskums. Piemērs vēstures alķīmiskajiem procesiem un rezultātiem. Jutekliska atdeve mākslas maģijai. Personība, kuru mēģināt saprast var, vienīgi pieņemot viņas pašas radīto protokolu, kritērijus un mērogus. Diža sieviete. Netiražējama," tā Gundega Repše.

''Tuvplāni. Džemma Skulme''
''Tuvplāni. Džemma Skulme'' Foto: jumava.lv

Džemma Skulme: "Tādu nav daudz. Un Gundega Repše pieder tiem, kam tūdaļ pēc lasītā - vai tas būtu laikraksts, grāmata, intervija vai runa - gribas zvanīt, satikt, teikt. Katru Gundegas tekstu es gaidu priekā par dzīvo, krāsaino, versmaino, vizuļojošo, jaunatklāto. Ja šai grāmatā tas būs citā plūdumā, tad te vaina manai klātbūtnei."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu