Trešajos "Vimbu svētkos" aicina saudzēt dabu

Foto
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar veiksmīgiem labas gribas makšķerēšanas sacensību rezultātiem, aizraujošām un izglītojošām aktivitātēm gan lieliem, gan maziem, kā arī latviskām Lieldienu tradīcijām aizvadīti jau trešie “Vimbu svētki”, kas 21. aprīlī baušķeniekus, pilsētas viesus, kā arī makšķerniekus un to ģimenes pulcēja Bauskā, Mūsas upes krastā. Aplūko foto!

Vēl krietnu laiku pirms pasākuma sākuma gar upes krastu rosījās makšķernieki, tirdzniecības vietas iekārtoja mājražotāji un amatnieki, bet, sagaidot pirmos apmeklētājus, gaisā virmoja svētku sajūta.

Lieldienas “Vimbu svētkos” ieskandināja Iecavas folkloras kopa “Tarkšķi”, bet par svētku tradīcijām, mīklām, ticējumiem, rotaļām, olu ripināšanu un citām saulgriežu izdarībām rūpējās košās dāmas no “Kašera sapņu fabrikas”. Tāpat, atzīmējot Lieldienas, ikviens apmeklētājs bija aicināts apmeklēt olu krāsošanas darbnīcu, lai pēcāk varētu piedalīties kaujās ar īpašu “Vimbu svētku” dizaina olu.

Foto: Edgars Namiķis

Kopumā svētkos nomakšķerēta 131 vimba, kopējais zivju svars nedaudz pārsniedz 66 kilogramus.

Bauskas Kultūras centra pasākumu producente, “Vimbu svētku” organizatore Līga Stankeviča aizvadītos svētkus vērtē kā veiksmīgus: “Svētki paskrien ātri. Man patīk izdzīvot procesu pirms un pēc svētkiem palūkoties no malas uz notikumiem, risināt, sajust noskaņu un pastāvēt par to. Priecāties par liktenīgām un veiksmīgām sadarbībām. Ja man jāatskatās uz iepriekšējiem gadiem, tad vērtīgākais ir tas, ka mēs augam - gan kā komanda kļūstam profesionālāki, gan spējam vairāk piedāvāt apmeklētājiem, ko pierāda arī augošais svētku viesu skaits. Manuprāt, nav būtiski, vai vimbas kumosa pietika visiem, būtiski ir, lai katrs jūt, ka par viņu ir padomāts. Tieši par to es uztraucos, rīkojot svētkus, - vai visi jutīsies piederīgi šim pasākumam.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu