Aizputē glezniecības klasiķa Gunāra Kalnmaļa izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Gunārs Kalnmalis
Jānis Gunārs Kalnmalis Foto: publicitātes

2. maijā galerijā "Mētras māja" atklāta glezniecības klasiķa Gunāra Kalnmaļa (1939) izstāde “Puķu dārzs".

Jānis Gunārs Kalnmalis ir mākslinieks, kurš vairāk kā pussimts gadus piedalās izstādēs un kura gleznas, skatījuši mākslas baudītāji Latvijas, Somijas, Beļģijas, Vācijas un daudzu citu Eiropas valstu izstāžu zālēs.

“Es daudz gleznoju dabā un visas vietas un pasauli uztveru kā saules izgaismotu dārzu,” tā Kalnmalis.

Gleznotājs dzimis Rīgā 1939. gada 20. jūnijā. 1959. gadā beidz Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, bet 1967. gadā Eduarda Kalniņa vadībā absolvē Latvijas Mākslas akadēmiju. 25 gadus strādājis kombinātā Māksla par radošo mākslinieku, veidojis Latvijas pilsētām monumentāli dekoratīvos sienu un ārsienu gleznojumus. Strādājis izdevniecībās, zīmējot grāmatām un žurnāliem.

View this post on Instagram

Gatavojamies jaunai izstādei! Ielūdzam 2.maijā plkst. 16.00 uz Jāņa Gunara Kalnmaļa gleznu izstādes atklāšanu un tikšanos ar mākslinieku! Visi mīļi gaidīti! Preparing for coming solo exhibition by artist Janis Gunars Kalnmalis. Welcome on May 2 at 16.00!

A post shared by Mētras Māja (@metrasmaja) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu