Vācu dizaineri rada konceptu pēcpandēmijas bērnu laukumam (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Binder Martin

Dizaineri Mārtins Binders un Klaudio Rimmele no Berlīnes ir radījuši prototipu “infekciju brīvam” bērnu laukumam, kas ļaus bērniem droši rotaļāties un vienlaikus uzturēt sociālo distanci.

Vācu dizaineri ir radījuši vairāku platformu bērnu rotaļlaukumu, kurā katra atrakcija ir nodalīta ar īpašām malām, lai neļautu vairākiem bērniem “sakoncentrēties” vienuviet. Šāds koncepts ļauj bērniem izklaidēties, bet vienlaikus tos pasargā no infekcijām un slimībām, kuras var saķert no citiem bērniem, vēsta arhitektūras portāls “Dezeen”.

Foto: Rimbin

Bērnu laukumam dizaineri ir devuši nosaukumu “Rimbin”, kurā apvienoti abu dizaineru uzvārdi. Laukuma dizainam par ideju ir kalpojušas ūdensrozes un to lapas. Paredzēts, ka šāds laukums būs pieejams individuālai lietošanai ģimenes pagalmā. Uz katru rotaļu platformu vedīs atsevišķi celiņi – bērni varēs rotaļāties viens otram blakus, sarunāties, taču katrs spēlēsies savā kastē. Publiskās vietās dizaineri ierosina ieviest pieskatītājus, kas neļaus uz vienas platformas atrasties bērniem, kas nav no vienas mājsaimniecības.

Foto: Rimbin

“Rimbin” bērnu laukumi būs veidoti no viegli dezinficējama metāla, bet dažas no konstrukcijām, piemēram, skaļruņi, kuros bērni var runāt un komunicēt viens ar otru, būs novietoti augstāk, lai mazie nevarētu tos aplaizīt vai aiztikt. Visos bērnu laukumu kompleksos būs ierīkoti dezinfekcijas līdzekļu dozatori, lai pēc rotaļāšanās bērni un vecāki varētu dezinficēt rokas.

Foto: Rimbin
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu