Seriāla "Černobiļa" radītāji skaidro, kādēļ lūguši aktierus spēlēt bez krievu akcenta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Kad vairākiem populārā HBO kanāla seriāla "Černobiļa" (Chernobyl) skatītājiem radās jautājums, kāpēc tik precīzi atainotie notikumi netiek risināti starp krievvalodīgajiem vai vismaz cilvēkiem ar akcentu, seriāla "Černobiļa" veidotāji sniedza gaidīto atbildi uz šo jautājumu. 

Šobrīd "LMT Viedtelevīzijā" skatāmā seriāla veidotāji režisors Johans Renks (Johan Renck) un scenārists Kreigs Meizins (Craig Mazin) atbildēja, kāpēc lūguši aktierus nespēlēt ar krievu akcentu: "Izmantoti akcenti filmās ir neticami un muļķīgi. Jautājums nav - darīt to vai ne, jo atbilde ir pavisam vienkārša - ja to darīs, tas būs muļķīgi un amizanti. Kāpēc mums vajadzētu pieņemt, ka varoņi ir vairāk krievi, ja viņi nerunā labi angliski? Tā nevar būt. Skatītājiem šis lēmums patika, nebija nevienas sūdzības. Un krievvalodīgos arī tas pilnībā apmierināja."

Šai pieejai gan bija daži izņēmumi. Gluži pretēji, seriāla veidotāji ieteica aktierim Stelanam Skarsgardam (Stellan Skarsgård) pastiprināt viņa akcentu.

"Mēs vēlējāmies, lai aktieri izmanto dabas doto akcentu. Svarīgi izdarīt tā, lai tas nešķiet mākslīgs. Bet zviedra Skarsgarda akcents izklausījās vairāk amerikānisks, nevis britisks. Tāpēc mēs likām viņam izlikties, ka viņš runā slikti angliski, tā ka viņam bija drīzāk zviedru, nevis amerikāņu akcents," piebilst filmas veidotāji. 

Tāpēc mums filmā ir cilvēki, kas izklausās kā dāņi un zviedri, un ir arī briti un īri. Rezultāts ir multikulturālisms, kas arī bija sastopams Padomju Savienībā," stāsta filmas veidotāji. 

Stelans Skarsgards un Džareds Heriss
Stelans Skarsgards un Džareds Heriss Foto: kadrs no video

Atgādinām, ka pagājušogad publicētais miniseriāls vēsta par 1986. gada Černobiļas kodolkatastrofu. 1986. gada 26. aprīlī Černobiļas AES ceturtais reaktors pēc neveiksmīga eksperimenta eksplodēja, izmetot gaisā milzīgu radioaktīvā piesārņojuma mākoni, ko vēji iznēsāja pāri lielai daļai Eiropas. Sevišķi smagi cieta Ukraina, Baltkrievija un Krievija. Noskaties seriāla reklāmas rullīti.

Foto: Kā Lietuvā filmēja episko katastrofas seriālu "Černobiļa".

 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu