Sipeniece-Gavare: "Prāta vētra", Intar Busuli - jūs esat līdzvainīgi (42)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Renārs Koris

Protestā pie Krievijas vēstniecības LTV sastapa radio balsi un TV personību Baibu Sipenieci-Gavari, kura vērsās pie tiem Latvijas šovbiznesa pārstāvjiem, kuri uzstājās Krievijā. 

"Šī ir ļoti liela mācība mums visiem, un šeit es gribu vērsties arī pie saviem kolēģiem, pie šovbiznesa pārstāvjiem, tie, kuri brauca un apkalpoja oligarhus, viņi vairoja šo situāciju, viņi ir līdzvainīgi, un

es to jau teicu 2014. gadā, ka nebūs labi, nedrīkst ar ienaidnieku koķetēt,

jo, braucot un muzicējot viņu ballītēs, apkalpojot viņus, jūs viņiem devāt sajūtu, ka viņi ir normāli. Lūk, rezultāts. Un, nevajag, "Prāta vētra", tagad nākt uz koncertu, uz skatuves un izlikties, it kā nekas nebūtu bijis. Jūs esat līdzvainīgi. Intar [Busuli], tu arī esi līdzvainīgs, un visa jūsu apkalpojošā komanda.

Un, lūk, mēs stāvam katastrofas priekšā, tas ir tikai tāpēc, ka jums krekls bija tuvāks par sirdsapziņu.

Diemžēl tā ir, un mēs tagad varam tikai lūgt augstākos spēkus, lai mēs izdzīvotu, lai saprāts uzvarētu," LTV sacīja Sipeniece-Gavare.

Jau ziņots, ka "Prāta vētrai" no marta sākuma bija plānota albuma "Gads bez kalendāra" tūre Krievijā, apmeklējot vairāk nekā desmit pilsētas, taču dienu pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā grupa paziņoja, ka šajos apstākļos koncerti nenotiks.

Par minēto grupa informēja "Instagram" latviešu valodā vēstošajā kontā, savukārt krievvalodīgajā kontā grupas ieraksts vēsta par to, ka tūre ir nevis atcelta, bet pārcelta.

Mūziķi saviem sekotājiem akcentēja, ka "apstākļi ir spēcīgāki par viņiem"

un ka līdzko būs informācija par pārceltajiem tūres datumiem, tie tiks izziņoti. Līdz tam "Prāta vētra" faniem apsolījusi "būt tuvāk tiešsaistē, ticot, ka viss būs labi".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, "Prāta vētra" 2015. gadā jau bija nonākusi līdzīgā situācijā, kad grupai bija jāizšķiras, vai doties tūrē pa Krievijas pilsētām, prezentējot albumu "7 Steps of Fresh Air".

Toreiz grupas līderis Renārs Kaupers intervijā telekanālam LNT izteicās, ka, sākoties Ukrainas un Krievijas militārajam konfliktam, grupa nopietni domājusi, vai koncertēt Krievijā. Grupa izšķīrusies saites ar Krieviju nesaraut, un Kaupers šādam lēmumam pamatojumu radis Bībelē, kur "nevienā brīdī nav minēts, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura".

Savukārt mūziķis Intars Busulis uz "Apollo" jautājumu, vai, viņaprāt, turpināt uzstāties Krievijā nenozīmē parādīt savu politisko nostāju, Busulis skaidroja, ka nevienu cilvēku neinteresē viņa nostāja.

"Kuram interesē mana nostāja? Es strādāju savu darbu, koncertēju, tādējādi parādot, ka viss ir kārtībā. Es nāku ar labu ziņu, es nāku ar mīlestību, es nenāku ar propagandu, jo cilvēki jau ir noguruši no tā. Tur [Krievijā] vajag padzīvot un saprast, ka cilvēki nav vainīgi," uzskata mūziķis.

Tuvāko astoņu mēnešu laikā Busulim nav ieplānoti koncerti Krievijā.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu