Valmierā sākas Ziemas mūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca.
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien ar Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņu un absolventu uzstāšanos iesākas koncertsērija nedēļas garumā, kas paredzēta gan mūzikas skolu bērniem, gan viņu ģimenēm, gan ikvienam, kam mūzika tuvu sirdij.

Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba iepazīstina: "Ziemas mūzikas festivāla moto ir nemainīgs – ar saknēm zemē un mūziku dvēselē. Vēlamies, lai šis ir brīnišķīgs piedzīvojums mums visiem kopā – gan mūzikas skolu bērniem, gan viņu ģimenēm, gan ikvienam, kam mūzika tuvu sirdij. Festivāls ir kopā būšanas prieks, muzicēšana, arī sevis pārvarēšana un augšana. Notikumi, kurus pieredzam kopīgi, veido mūs katru pašu, tad arī aug tauta ar saknēm zemē un mūziku dvēselē."

Festivāls sāksies ar klaviermūzikas un vokālistu koncertu šovakar plkst. 18.00 Valmieras Kultūras centrā. Tajā muzicēs Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņi un absolventi, kā arī viesi no citu novadu mūzikas skolām. Vakaru bagātinās Rīgas Doma kora skolas mūziķi un Valdas Dzenes kora klases audzēkņi.

Otrdien plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā simfoniskā orķestra "Sunderman Conservatory Symphony Orchestra & Wind Symphony" (ASV) uzstāšanās. Valmiera būs viena no orķestra Eiropas tūres pieturvietām.

Trešdien plkst. 18.00 Valmieras 5. vidusskolā - novada mūzikas skolu koru un akordeonistu un viesu sveiciens, savukārt ceturtdien tai pašā vietā un laikā aicinās stīgu instrumentu rondo – vijoļu, kokļu, ģitāru skanējums orķestru un ansambļu izpildījumā.

Piektdien, 13.janvārī plkst. 18.00 Valmieras Kultūras centrā uzstāsies pūtēju orķestri, skanēs sitaminstrumentu spēle un solistu sasaukšanās.

Visbeidzot sestdien, 14.janvārī plkst. 16.00 koncertzālē "Valmiera" - muzicējošo ģimeņu spiets "Medus dvēselei", par kuru Inese Sudraba stāsta: "Šis būs koncerts dvēselei. Uzstāsies ģimenes, kur kopā muzicē vairākas paaudzes, ģimenes, kas to dara ikdienā, un ģimenes, kas tieši šim notikumam par godu būs pulcējušas radus un ģimenes draugus. Skanēs tautas mūzika, mūzikas dižgaru sacerējumi, pops un džezs gan solo, gan dueta, gan ansambļu sniegumā. Pateicoties par drosmi - jo tā ir uzdrīkstēšanās, uzstāties klausītājiem - un sirds siltumu, ģimenēm koncerta izskaņā uzstāsies muzikālā Sējānu ģimene."

Ziemas mūzikas festivāls izskanēs ar koncertu Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 15. janvārī plkst. 14.00, uzstājoties ērģelniecei Līgai Ivānei, vijolniecei Maijai Ozolai un flautistei Elitai Ezermalei.

Visu norišu apmeklējums ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu