Video ⟩ Kara muzejā unikālas liecības izstādē “Cīņa par Ukrainu”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Kara muzeja publicitātes foto

No piektdienas Latvijas Kara muzejā skatāma izstāde “Cīņa par Ukrainu”. Tā tapusi sadarbībā ar Nacionālo Ukrainas Otrā pasaules kara vēstures muzeju, un Rīgā būs redzamas unikālas vēstures liecības, vēsta Panorāma.

Militārās tehnikas un ieroču paliekas, munīcijas paraugi, karavīru dokumenti, sadzīves priekšmeti, propagandas uzskates materiāli – ir Kijevas Nacionālā Ukrainas Otrā pasaules kara muzeja eksponāti, kas rada priekšstatu par visas iespējamās cilvēcības un morāles robežas pārkāpušo Krievijas armiju.

Latvijas Kara muzejā aplūkojamās izstādes ,,Cīņa par Ukrainu” improvizētās vitrīnas veidotas no autentiskiem Krievijas armijas lietotajiem zenītraķešu sistēmas “BUK” konteineriem: šis ierocis kopš 2014. gada ir viens no Krievijas agresijas pret Ukrainu simboliem.

Izstāde ,,Cīņa par Ukrainu” Latvijas Kara muzejā būs aplūkojama no 24.februāra plkst. 18.00. Plānots, ka izstāde Latvijas Kara muzejā būs eksponēta līdz 2023.gada jūnijam. Ieeja Latvijas Kara muzejā apmeklētājiem ir bez maksas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu