"Man daudzi ir jautājuši, vai atgriezīšos uz skatuves…" Mārtiņš Egliens atklāj jaunumus par savu veselības stāvokli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Egliens Leonarda Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts" ģenerālmēģinājumā Ķīpsalas hallē.
Aktieris Mārtiņš Egliens Leonarda Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts" ģenerālmēģinājumā Ķīpsalas hallē. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens sociālajos tīklos dalījies ar ierakstu, kur pirmo reizi runā par savu veselības stāvokli un to, kā iztērēta viņam saziedotā nauda. 

Kā zināms, Egliens jau vairāk nekā gadu cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs aktierim nozīmēja procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam bija nepieciešams finansiāls atbalsts. Lai aktieris atgūtu runas spējas, 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa, un pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta.

Nu Egliens vietnē "Facebook" ierakstījis: "Ņemot vērā faktu, ka ap manu veselības stāvokli sāk raisīties dažādas spekulācijas, gribēju jums visiem, kuri ziedoja manai medicīniskai palīdzēšanai (un arī pārējiem), veikt zināmu atskaiti, kur tad ir palikusi saziedotā naudiņa. Tad nu tā… Lielākā daļa joprojām stāv Ziedot.lv brīnišķīgo meiteņu stingrā uzraudzībā. Esmu izceļojis Vāciju, sastapies ar brīnišķīgu profesoru un veicis medicīniskas procedūras. Šobrīd varu sazināties ar tuviem un pat mazliet attāliem cilvēkiem (jo runāju klusi), bet ikdienas vajadzības ir iespējams apmierināt.

Procedūras būs jāatkārto, jāatkārto, un jāatkārto… Ļoti daudz reižu…

Un, pateicoties jums, tas ir iespējams. Šajā laikā ir izmēģināts ļoti daudz kas, bet vēl dažas iespējas ir… Soli pa solim un - dzīve rādīs."

Viņš turpina: "Man daudzi ir jautājuši, vai atgriezīšos uz skatuves… Te nu jāsaka jā un nē… Kā aktieris, visdrīzāk, tuvākajā laikā pilnvērtīgi jūs nepriecēšu (kaut gan man Nacionālajā teātrī nākamsezon paredzēta kāda loma… bez teksta…) Bet uz skatuves, gan jau mani arī citur vēl redzēsiet…

Esmu pievērsies savam mūža hobijam - klavierspēlei un komponēšanai.

Ja Dievs dos, kaut kad dzirdēsiet manus muzikālos brīnumus."

Egliens atklāj, ka tuvākais koncerts paredzēts Jāņu vakarā Mellužos.

"Dzīve rit un Dievs smaida… Kā teicis Marks Tvens: "Ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas…"" nobeigumā raksta slavenais aktieris.

Jau vēstījām, ka Valentīndienā vietnē Ziedot.lv tika publicēts lūgums atbalstīt aktiera ārstēšanos Vācijā. Mārtiņš ir zaudējis balsi, un ārsti bija lēmuši, ka varētu palīdzēt ārstēšana Vācijas klīnikā, kur viena procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Šim nolūkam tika saziedoti vairāk nekā 50 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu