Eirovīzijas zvaigzne aizmet prom Ukrainas karogu; mūziķis skaidro notikušo (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa otrās vietas ieguvējs, Somijas pārstāvis Kārija (Käärijä) sacēlis jezgu sociālajos tīklos - viņš koncerta laikā Tallinā aizmetis prom Ukrainas karogu. 

Svētdien, 15. oktobrī, Kārija savas Eiropas koncerttūres ietvaros uzstājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Kāds skatītājs uz skatuves uzmeta Ukrainas karogu, taču mūziķis atteicās to pacelt.

"Nē, nē, nē! Kurš to izdarīja? Kāpēc? Mēs esam Igaunijā! Tas nav forši!" mūziķis vērsās pie skatītājiem un aizmeta karogu aizkulisēs. 

Sociālajos tīklos vairāki ļaudis pauda sašutumu par šādu mūziķa rīcību, liekot domāt, ka Kārija tādējādi paužot atbalstu Krievijai. 

Sacelto ažiotāžu mūziķis vēlāk komentēja koncertā Vācijā. Viņš sacīja, ka pēc notikušā saņēmis nāves draudus. Hita "Cha Cha Cha" izpildītājs paskaidroja, ka domājis, ka tas ir Zviedrijas, nevis Ukrainas karogs. "Tāpēc es to nepacēlu un neparādīju publikai, jo es atrados Igaunijā. Ja slovēņu karogs šeit tiktu uzmests, es to nepaceltu, jo mēs esam Vācija! Man ir cieņa pret vietu, kur atrodos," paskaidroja mūziķis.

"Es mīlu Ukrainu, es cienu Ukrainu," uzsvēra Kārija.

Arī savā "Instagram" kontā mūziķis raksta, ka vēlas atvainoties visiem par savu kļūdu.

"Es cienu Ukrainas cilvēkus un atbalstu viņus cīņā par brīvību un mieru."

Atgādinām, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorīna (Loreen).

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu