FOTO Jaunais Rīgas teātris arvien tuvāk atgriešanās brīdim Lāčplēša ielas ēkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mediju ekskursija atjaunotajā Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksā
Mediju ekskursija atjaunotajā Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksā Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Ceturtdien, 30. novembrī Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkā Lāčplēša ielā 25 notika medijiem paredzēta ekskursija, kurā piedalījās Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova, pārbūves projekta autore, arhitekte Zaiga Gaile un kultūras ministre Agnese Logina.

Mediju pārstāvjiem bija iespēja izstaigāt atjaunoto JRT Lielo zāli, apskatīt no jauna izbūvēto apjomu, tostarp abas “Black box” zāles, un uzzināt vairāk par būvniecībā izmantotajiem risinājumiem.

VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova stāsta:

“Teātra telpās gandrīz burtiski ir jūtams tas, ka būvniecība tuvojas noslēgumam un līdz darbu pilnīgai pabeigšanai vairs nav atlicis daudz. Kopumā viss notiek bez lielām novirzēm no nosacījumiem, par kuriem šā gada martā vienojāmies ar pilnsabiedrību “SBSC”. Mēs joprojām rūpīgi uzraugām kvalitāti, proti, pārbaudām paveikto, meklējam un fiksējam defektus, izvērtējam, kuri no tiem būtu jānovērš vēl līdz nodošanai ekspluatācijā, kurus var likvidēt mazliet vēlāk."

JRT kompleksā patlaban ir paveikti aptuveni 95% būvdarbu, tostarp uz ēkas fasādes un iekšpagalmā jau ir atgriezušies uzraksti “Jaunais Rīgas teātris”. Tāpat notiek gatavošanās noslēdzošajām ugunsdrošības pārbaudēm, ko veic VUGD, kā arī Veselības inspekcijas un Būvniecības valsts kontroles biroja BVKB pārbaudēm.

VNĪ un pilnsabiedrības “SBSC” (“Skonto Būve” un “Skonto Construction”) martā noslēgtā vienošanās paredz Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa nodošanu ekspluatācijā līdz 2023.gada nogalei. Ēku kompleksam pilnībā jābūt nodotam VNĪ nākamā gada janvārī, kas ļaus JRT jau gada pirmajos mēnešos uzsākt pārcelšanos no pagaidu telpām Tabakas fabrikā uz Lāčplēša ielu 25.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu