Saules stara dzirksts ēnā. Mākslinieka Valerija Baidas gleznu izstāde galerijā “Bazar`t”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gleznotāji Valerijs Baida un Alise Mediņa kopizstādes "Dzīve ir brīnums" atklāšanā Liepājas muzejā 2022. gadā
Gleznotāji Valerijs Baida un Alise Mediņa kopizstādes "Dzīve ir brīnums" atklāšanā Liepājas muzejā 2022. gadā Foto: Egons Zīverts/liepajniekiem.lv

No piektdienas, 1.marta, mākslas galerijā “Bazar`t” būs apskatāma Valerija Baidas gleznu personālizstāde “Klusuma gaisma”. Izstādē eksponēti darbi dažādos formātos un žanros – ainavas, klusās dabas un citi.

Mākslinieks glezno impresionistiski, jūtīgi. Pārvaldot krāsu kolorītu, zīmējumu un toņus, autora rokai izdodas sasniegt dziļu telpas izjūtu. Tēlojumos iekļauts Valerija Baidas personīgais pārdzīvojums, mīlestība pret dzīvi un noturīgs profesionālisms.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes “Klusuma gaisma” koncepts – būt, just, vērot, ieraudzīt, izprast. Gleznās pasaules uzbūves principi sakņoti dabiskajās gaismās, ēnās, pustoņos. Ainavās novērtējama gleznotāja augstā mākslinieciskā kultūra, krāsu un telpisko attiecību izpratne.

Foto: Publicitātes foto

Valerijs Baida dzīvo pie Gaiziņkalna, “Lejas Vālēnu” mājās Madonas novadā. Tur ir mākslinieka brīvdabas darbnīca, kurā itin bieži laiks mēdz piepeši apstāties.

Daļa Valerija darbu izceļas ar svaigumu, līniju ritma muzikalitāti un krāsu laukumiem, citi – ar emocionalitāti, romantismu, gaismas un telpisko attiecību izpratni. Ar īpašu vieglumu un graciozitāti Valerijs rada pilnīgu mākslas tēlu, kurš tapis sajūsmā par dabas dzīvīgumu: arī ēnā var iedzirkstīt saules stars.

Foto: Publicitātes foto

Valerija Baidas māksla ir apliecinājums dzīvei, dziesma dabai un cilvēkam, bez ārišķības un iestudētas pozas.

Izstādes atklāšana – sestdien, 2. martā plkst. 15.00 galerijā “Bazar`t” Krasta ielā 46, tirdzniecības centrā “Mols”, Rīgā un būs skatāma līdz 31. martam katru dienu no plkst. 12.00 – 19.00.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu