NOSKATIES Ieskats podkāsta "Nav divu Tomu" jaunajā sērijā

CopyDraugiem X Whatsapp

Jaunā podkāsta “Nav divu Tomu” sērija iesāksies ar 1. aprīļa atskaņām – skatītāji varēs novērtēt gan speciāli orķestrētu skaņu un gaismu miniuzvedumu, gan kopīgi ar raidījuma veidotājiem pārskatīt, kādi jaunumi aizņēmuši vietu ziņu virsrakstos un sociālajos medijos.

Portāla TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis pārrunās mākslīgā intelekta radītos riskus – precīzāk, nevis nedrošos aspektus pašā digitālajā instrumentā, bet gan cilvēku attieksmē pret to. Ātras un vieglas naudas tīkotāji izspēlējuši ļaunu joku pret vienu no Latvijā iecienītiem teātra režisoriem – vai tā ir lavīnas “sniegabumbas stadija”, kurai ar katru dienu lemts tapt arvien lielākai un ietekmīgākai?

Raidījumā abi kolēģi aplūkos vēl vienu draudīgu situāciju: prokremliskā politiķa Alekseja Rosļikova (“Stabilitātei!”) aizraušanos ar iespieddarbību, proti, bukletu tiražēšanu Latgales pusē, kurā aizrautīgais “miera nesējs” musina, viņaprāt, viegli ietekmējamo, potenciālo vēlētāju prātus un vērtību izkārtojumu.

Nešaubīgi, pats politiķis steigšus noraidītu viņam piedēvēto interešu virzienu Kremļa virzienā. Tomēr kara apstākļos kauliņi uz spēles lauka vienmēr izkārtojas konkrēti: kas nav par Ukrainas pilnīgu un galīgu atbrīvošanos no iebrucējiem, ir pret Ukrainu.

Vēl jaunajā sērijā pāris minūšu veltītas Daugavpils mēra Andreja Elksniņa dzīvesveidam, kurš krasi kontrastē ar viņa oficiāli uzrādītajiem ienākumiem. Jau ilgāku laika nogriezni abi Tomi veltīs konservatīvās domas adepta Jāzepa Baško juniora pārspriedumam, kuru viņš publicējis savā blogā, reaģējot uz tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (“Vienotība”) pausto nostāju jautājumā par seksuālas uzmākšanās kriminalizēšanu.

Jaunāko "Nav divu Tomu" epizodi pilnā garumā skaties jau rīt! Iepriekšējās pārraides vari noskatīties šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu