Rudenī iznāks mūziķa Kolina Grīnvuda fotogrāmata "How to Disappear. A portrait of Radiohead"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
(No kreisās) grupas "Radiohead" bundzinieks Fils Selvajs un ģitāristi Džonijs Grīnvuds un Eds O'Braiens. Kolina Grīnvuda uzņēmums no oktobrī gaidāmās fotogrāmatas.
(No kreisās) grupas "Radiohead" bundzinieks Fils Selvajs un ģitāristi Džonijs Grīnvuds un Eds O'Braiens. Kolina Grīnvuda uzņēmums no oktobrī gaidāmās fotogrāmatas. Foto: wasteheadquarters.com/Colin Greenwood

Šī gada 15. oktobrī paredzēta britu mūziķa, fotogrāfa un esejista Kolina Grīnvuda fotogrāmatas "How to Disappear. A portrait of Radiohead" iznākšana. 136 lappušu biezajā grāmatā būs iekļautas 97 britu alternatīvā roka grupas "Radiohead" aizkulišu fotogrāfijas, no kurām lielākā daļa iepriekš nav publicētas, kā arī to autora eseja par aizvadīto dzīves laiku šajā pasaulslavenajā grupā.

Grupas "Radiohead" basģitārists Kolins Grīnvuds (1969) ir arī fotogrāfs, rakstnieks un sava grupas biedra Džonija vecākais brālis. Savā pirmajā grāmatā, kas tapusi jau divas desmitgades, viņš apņēmies lasītājus vest ceļojumā uz 21. gadsimta ietekmīgākās grupas radošo kodolu – visdažādākajās nozīmēs neatkarīgu apvienību, kas ievērojami paplašinājusi laikmetīgās populārās mūzikas ainavu.

Foto: wasteheadquarters.com/Colin Greenwood

Uz skatuves, aizkulisēs, mēģinājumu telpā, atkal aizkulisēs, turnejā, ierakstu studijā un kopīgā atpūtā – Grīnvuda fotogrāfijas, stāsti un atmiņas veido intīmu un neformālu mūzikas un kultūras ikonu radītāju portretu. Autors piebilst: “Svarīga daļa grāmatā būs veltīta mūsu pusmūža gadiem: visiem priekiem, šaubām, pārliecībām un nenoteiktībām, starp kurām mēs svārstāmies.”

Toms Jorks un Džonijs Grīnvuds atelpas brīdī. 
Toms Jorks un Džonijs Grīnvuds atelpas brīdī. Foto: wasteheadquarters.com/Colin Greenwood

Grīnvuds turpina:

“Jau gadiem ilgi esmu slēpis kadrus no saviem grupas biedriem. Esmu mēģinājis noķert savus draugus ar savu mazo, melno Yashica T4 Super. Uz skatuves un mēģinājumu studijā viņi mēdz būt tik ļoti nodevušies mūzikai, ka mani nemaz nepamana ar kameru rokās."

Foto: wasteheadquarters.com

Grāmata tiks drukāta uz īpaši kvalitatīva Gardapat Kiara FSC fotopapīra.

Kamēr vēl nav pienācis oktobris, jāatgādina, ka 13. augustā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks "Radiohead" mūziķu Toma Jorka un Džonija Grīnvuda grupas "The Smile" koncerts. Apvienībā muzicē arī bundzinieks Toms Skiners, kurš līdz šim mūzikas entuziastiem bija zināms kā viens no džeza grupas "Sons of Kemet" izveidotājiem un mūziķiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu