Kaitē pats sev, kaitē otram? Attiecību izpratnes restarts izstādē "Rītdienas pienāks"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
No kreisās: rakstniece un dramaturģe Linda Šterna un multimāksliniece Linda Vilka
No kreisās: rakstniece un dramaturģe Linda Šterna un multimāksliniece Linda Vilka Foto: publicitātes foto/TVNET kolāža

Laikmetīgās mākslas galerijā “M/Gallery” divas mākslinieces – rakstniece Linda Šterna un multimāksliniece Linda Vilka – apvienojušās tekstuālās un vizuālās kompozīcijās, aicinot skatītājus pārdomāt, kādu lomu mūsu personīgā attīstība ieņem attiecībās ar citiem un pasauli.

Linda Šterna izveidojusi apcerējumu par attiecībām ar nosaukumu “Rītdienas pienāks”. Māksliniece pēta pārejas punktus, kuros attiecības pārtop par disfunkcionālām gan pašam ar sevi, gan ar partneri. Stāsts par pārmaiņām un pašatjaunošanos tiek papildināts ar Lindas Vilkas vizuālo interpretāciju, radot vienotu, saistošu un pašanalīzes iekļaujošu naratīvu.

Linda Šterna (1999) ir rakstniece ar specializāciju dramaturģijā un scenāriju rakstīšanā. Ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Kultūras akadēmijas Drāmas un teksta studijās, kā arī piedalījusies vasaras skolas “International Summer School of Documentary Theatre” meistarklasēs Prāgā, turpinot Rakstniecības studijas Liepājas universitātes maģistrantūrā.

Autore pievēršas laikmeta fiksēšanai caur cilvēku psihes šķetināšanu un to realizē, jaucot robežas starp dažādiem mākslas žanriem un fiziskām vai abstraktām telpām.

Linda Vilka (1995) ir multidisciplināra māksliniece un stāstu veidotāja, kura mākslas izglītību apguvusi Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē un turpina studijas LMA profesionālajā doktorantūrā. Māksliniece strādā ar emocionālo sabiezējumu šķetināšanu un atmiņas fiksāciju, bieži pastiprinātu uzmanību veltot lauku teritorijām un tur sastopamajiem stāstiem.

Savus novērojumus Linda Vilka izklāsta instalācijās, gleznās, video darbos un performatīvās darbībās publiskajā vidē, tam visam cauri vijot tekstuālo formu – abstraktas un reizēm visai absurdas frāzes un rindas, kuras visbiežāk fiksētas no apkārtējās vides, cilvēkiem un izdzīvotajām situācijām.

Foto: Publicitātes foto

Izstāde norisināsies sadarbībā ar literatūras un filozofijas žurnālu “Punctum”, dodot iespēju izstādes atklāšanas vakarā 25.aprīlī par ziedojumiem iegādāties krājumu “Neviens tev neticēs”, ziedojumus novirzot centram “MARTA”. Izstādes norises laiks no 25. aprīļa līdz 25. maijam. Vieta – laikmetīgās mākslas galerija "M/Gallery", Aristīda Briāna iela 9, Rīga. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu