Amerikas vidiene, 90. gadu pirmā puse. Kādas mazpilsētas apkaimē 30 gadu garumā ar biedējošu regularitāti viena pēc otras notiek baisas slepkavības ģimenes lokā. Pirmšķietami tās paveikuši pašas ģimenes locekļi, tomēr FIB izmeklēšanas gaitā parādās aizdomas, ka aiz visa notiekošā slēpjas viens konkrēts “autors”.

To apliecina arī noziegumu vietās atstātās vēstules šifrētā rakstā, kurās lasāms pa kādam dzejas rindas izrāvumam ar visai pretīgu saturu. Tās parakstītas ar vienu vienīgu vārdu: “Longlegs”, latviešu valodas atveidojumā – “Dvēseļu kolekcionārs”.

Aktrise Maika Monro filmas "Dvēseļu kolekcionārs" pirmizrādē Holivudas Ēģiptiešu teātrī Losandželosā (Egyptian Theatre Hollywood) 2024. gada 8. jūlijā.
Aktrise Maika Monro filmas "Dvēseļu kolekcionārs" pirmizrādē Holivudas Ēģiptiešu teātrī Losandželosā (Egyptian Theatre Hollywood) 2024. gada 8. jūlijā. Foto: Scanpix/AFP

Jau kopš 1966. gada paveikto noziegumu izmeklēšanai tiek nozīmēta jauna FIB aģente Lī Hārkere (Maika Monro), lietas sastāvu pārskata arī pieredzējušāks kolēģis, aģents Kārters (Blērs Andervuds).

Šādi ir sākuma apstākļi filmai, kuru gan producējis, gan vienā no lomām (proti, paša Dvēseļu kolekcionāra lomā) darbojas Nikolass Keidžs, viens no Holivudas interesantākajiem un arī prasmīgākajiem kino meistariem.

Keidža pēdējo gadu karjeras “pagrieziena punkts”, kā to noraksturojuši kinokritiķi, bija ievērojams ar aizvadītajā gadā uzņemto ekscentrisko dramēdiju