Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ko reperis Wiesulis domā par iedvesmu?

Wiesulis
Wiesulis Foto: Ritvars Stankevičs

​“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 41. nedēļā radiostaciju topa augšgalā ir dziesma, kas ir viena no 2024. gada lielākajiem hitiem. Uz jautājumiem šoreiz atbild reperis Wiesulis, kuram kopā ar producentu sangvn latviešu singlu top 10 ir četras dziesmas.

Radiostaciju tops

41. nedēļa Latvijas radiostaciju topā atnesusi izmaiņas - topa virsotni šoreiz ieņem Chappell Roan ar hitu “Good Luck, Babe!”. Dziesma topā ir jau 23 nedēļas, bet pirmo reizi tā ir topa augšgalā. Otrajā vietā ir dziesminieks Teddy Swim ar jaunāko singlu “Bad Dreams”, bet trešā ir Billija Eiliša ar “Birds Of A Feather”.

Foto: publicitātes

No latviešu singliem šoreiz spēlētākais ir Reika un Emīlijas dziesma “Tikai ar tevi” - lielajā topā tā ieņem 15. vietu. Savukārt 17. vietā ir Elizabete Gaile ar dziesmu “Zinu, ka pāries”. Trešā spēlētākā latviešu dziesma ir grupas “Instrumenti” “Perspektīva”, kas lielajā topā ir 35. vietā.

Straumēšanas tops

Atpakaļ straumēšanas topa virsotnē ir korejiešu dziedātājs Jimi ar singlu “Who”. Otrajā vietā ir The Weeknd un Playboi Carti sadarbībā tapušais singls “Timeless”, bet trešā straumētākā ir dziesminiece Džidži Perezas dziesma “Sailor Song”.

Foto: publicitātes

Top 20 ir arī trīs populārākie latviešu singli - astotajā vietā Patrishas un Fiņķa “Raķešu zinātne”. Denisa un Sudrabu Sirds “Lidojam tik augstu” ir 17. vietā, bet “Olas”, Esmeralda un “heywhosthatkid” dziesma “Nārnija” ir 18. vietā.

Skatoties atsevišķi latviešu singlu top10, tur kopvērtējumā četrām dziesmām līderos ir reperis Wiesulis un producents sangvn. Tādēļ šoreiz par aktualitātēm un iedvesmu izjautājām reperi Wiesuli.

TVNET: Kas tevi ir pārsteidzis saistībā ar klausītāju reakciju un izvēli saistībā ar albumu “En Prise”?

Wiesulis: Ļoti patīkami dzirdēt, ka mūsu klausītājiem ir atšķirīgi albuma "En Prise" favorīti. Pirmajās nedēļās pēc albuma izdošanas tas bija izteikti jūtams - dzirdējām, ka teju katra no 15 dziesmām kādam ir iecienītākais skaņdarbs. Tagad, protams, šie favorīti precīzāk atainojas statistikā, un "Pasarg' dievs" ir aizvadītās nedēļas klausītākā mūsu dziesma. Mani mazliet pārsteidz nebeidzamā un pēdējos mēnešos arī pieaugošā uzmanība, kuru albums saņem no klausītājiem. Vienlaicīgi es neredzu iemeslu, kāpēc klausītājam šo albumu vajadzētu izslēgt, - esmu gandarīts par to, ko esam paveikuši (gan ar "En Prise", gan ar iepriekšējām relīzēm), un ļoti priecājos, ka tas tiek novērtēts. Gribu tikt pārsteigts vēl vairāk, bet tas jau ir mūsu pašu rokās.

Kādi šobrīd aktuālie hiti ir tavā pleilistē?

Manā mūzikas pleilistē izteiktu superhitu nav daudz - The Weeknd un Playboi Carti "Timeless" būs komerciāli populārākā pēdējā laikā izdotā dziesma, kas tur atrodama, un vēl Fiņķa un “Polifaunas” singls "Mūzas" - kopš dziesmas iznākšanas to visai bieži mēdzu paklausīties.

Kur pēdējā laikā rod iedvesmu? Ko vispār domā par iedvesmu?

Agrāk teicu, ka iedvesmai vispār neticu. Tagad esmu mazliet mainījis domas, bet tik un tā to negaidu un cenšos iztikt bez tās. Man iedvesma ir pastiprināta motivācija un vēlme radīt, bet tā negarantē palielinātu radošumu vai skaistu rezultātu. Manuprāt, iedvesmu nevajag meklēt - tā noteikti slēpjas ikdienišķajā, un jāspēj to noķert. Ticu, ka īstā atslēga ir konsekventi radīt, un vienā no divdesmit reizēm iedvesma būs klātesoša arī tad, ja mērķtiecīgi to nemeklē. Tas vienkārši tā notiek - pats no sevis.

Nepalaid garām!

Uz augšu