The Who noslēdz Glastonberijas festivālu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokmūzikas leģendas The Who svētdienas vakarā noslēdza milzīgo Glastonberijas mūzikas festivālu, kas tradicionāli izvērtās par milzīgu dubļu jūru.

Britu rokmūzikas leģendas milzīgajam cilvēku pūlim sniedza 90 minūšu enerģisku priekšnesumu, noslēdzot trīs dienas ilgo pasaulē lielāko brīvdabas koncertu.

Spēcīgas lietusgāzes festivāla norises vietu pārvērta līdz potītēm dziļā dubļu jūrā, apgrūtinot apmeklētāju pārvietošanos.

Uz galvenajām takām ar traktoriem tika vesti salmi un skaidas, lai atvieglotu brišanu pa dubļiem, tomēr lielākā daļa festivāla apmeklētāju, ģērbušies krāsainos lietusmēteļos un gumijas zābakos, netraucēti atpūtās, dejoja un izbaudīja mūziku.

Kā ierasts, daļa koncerta apmeklētāju ar prieku vārtījās pa dubļiem, šļūkāja pa dubļu kalniņiem un mērcēja arī citus.

Pirmais Glastonberijas festivāls notika vēl hipiju laikā 1970.gadā, kad to apmeklēja 1500 cilvēku. Toreiz festivāla biļete maksāja vienu sterliņu mārciņu un cenā vēl bija iekļauts bezmaksas piens no tuvējās fermas.

Šā gada festivāls, kas notika ar gada pārtraukumu, bija līdz šim lielākais, sapulcinot 177 500 apmeklētāju, kas par biļeti maksāja 145 sterliņu mārciņas.

Glastonberijas festivāla rīkotājs Maikls Īviss ieguldīja 750 000 sterliņu mārciņu lietusūdeņu novadīšanai, lai mazinātu ikgadējos plūdus un nepieļautu 2005.gada notikumu atkārtošanos, kad lietusgāžu izraisītie plūdi aizskaloja aptuveni 300 teltis.

"Šī bija fantastiska nedēļas nogale," sacīja bārdainais 71 gadu vecais Īviss. "Viss ir gājis ļoti, ļoti labi, neskatoties uz lietu un dubļiem. Notekas patiešām darbojās. Ja tās nebūtu uzstādītas, es nezinu, kur mēs tagad būtu."

Viņš piebilda, ka nākotnē neplāno festivālu paplašināt vēl vairāk. Glastonberijas festivāla norises vieta Somersetas laukos, Anglijas dienvidrietumos, aizņēma 320 hektārus.

Festivālā ievainojumus guva vairāk nekā 1200 cilvēku, kas galvenokārt guvuši sasitumus vai sastiepumus, krītot dubļos. Policija ziņoja, ka festivāla laikā miris viens 26 gadus vecs jaunietis, kurš acīmredzot pārdozējis narkotikas. Kaut arī festivālu apmeklēja rekordliels skaits klausītāju, policisti apcietinājuši pavisam nedaudz cilvēku un lielākā daļa arestu bija saistīta ar narkotikām. Trīs dienu laikā saņemtas ziņas par tikai 31 zādzību.

Glastonberijas festivāla pastāvēšanas 37 gados 1964.gadā dibinātā grupa "The Who" nebija spēlējusi ne reizi. Grupas solists Rodžers Doltrijs savā stilā vicināja virs galvas mikrofonu, bet ģitārists Pīts Taunšends uzstājās ar savu zelta "Fender Stratocaster" ģitāru, atskaņojot tādus klasiskus hitus kā "My Generation", "Pinball Wizard", "Who Are You" un "Won''t Get Fooled Again".

Visu The Who uzstāšanās laiku gāza lietus.

Agrāk uz skatuves kāpa 70 gadus vecā leģenda Šērlija Beisija, aizraujot skatītāju pūli ar savām slavenajām dziesmām, kā "Big Spender", "Diamonds are Forever" un "Goldfinger" orķestra pavadījumā.

Runā, ka rozā kleitā, spalvu boa un dārglietām rotātās kurpītēs tērptā Beisija līdz skatuvei aiznesta, lai viņai nebūtu jābrien pa dziļajiem dubļiem.

Uz galvenās Piramīdas skatuves svētdien kāpa arī "Manic Street Preachers", Boba Mārlija dēli, "The Waterboys" un "Kaiser Chiefs", kā solists Rikijs Vilsons vairākkārt nolēca no skatuves un devās klausītāju pūlī.

Vilsons arī atzina, ka viņu uzstāšanās uz vienas skatuves ar Šērliju Besiju ir iespējama tikai Glastonberijas festivālā.

Demiens, Stīvens un Zigijs Mārliji pieminēja sava tēva Boba Mārlija klasiskā albuma "Exudos" iznākšanas 30.gadadienu un izpildīja virkni viņa dziesmu, tostarp "One Love" un "Buffalo Soldier".

Tajā pašā laikā svētdien uz otras "Citas skatuves" uzstājās "Chemical Brothers", "The View", "The Go! Team", Mika, "The Rakes", "Cold War Kids" un "Get Cape, Wear Cape, Fly".

Svētdienas māksliniekiem nācās krietni pacensties, lai neatpaliktu no amerikāņu rokmūziķu "The Killers" sestdienas vakara noslēguma grandiozā koncerta, ko pavadīja krāšņs gaismu un uguņošanas priekšnesums un fanu vētrainas ovācijas.

Festivālā uzstājās arī "Artic Monkeys", "Bloc Party", Pols Vellers, Bjorka, "Arcade Fire", "Iggy and the Stooges", "Maximo Park", "Babyshambles", "Fat Boy Slim" un vēl virkne mūziķu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu