«Jumava» laiž klajā jaunu Anšlava Eglīša grāmatas «Homo Novus» izdevumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/movieHN/

Par godu vienai no Latvijas simtgades spēlfilmām «Homo Novus», kuras pirmizrāde notiks jau septembrī, izdevniecībā «Jumava» klajā nācis īpašs Anšlava Eglīša romāna ar tādu pašu nosaukumu izdevums, kas papildināts ar filmas kostīmu un vides ilustrācijām un fotogrāfijām no filmēšanas procesa, informē izdevēji.

Romāns «Homo Novus» ir ievērojamā latviešu rakstnieka, žurnālista un gleznotāja Anšlava Eglīša otrais prozas darbs ar zīmīgu virsrakstu – tulkojumā no latīņu valodas «jaunais cilvēks». Latviešu literatūras vēsturē tas ienāca spilgti kā drosmīgs pieteikums latviešu modernā romāna žanrā.

Foto: facebook.com/movieHN/

«Homo Novus» ir stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu. Raksturu meistars Eglītis pārsteidz ar dzirkstošu valodu, trāpīgiem apzīmējumiem un vieglu vēstījuma stilu, intrigu sakāpina fakts, ka romāna galvenajos varoņos atpazīstami 30. gadu Latvijas pazīstamākie mākslinieki un literāti, tostarp nav noliedzama romāna galvenā varoņa Jura Upenāja tēla līdzība ar pašu autoru Anšlavu Eglīti.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu