«Rožu dienas tirgus» Salaspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Spirit-Fire

Sestdien, 15.jūlijā, Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī aicina visus uz «Rožu dienu». Pasākuma programmā - rožu audzēšanas meistarklase, deju koncerts rožu dārzā, stādu un Latvijas amatnieku produkcijas gadatirgus. Plaukst rozes un vasaras puķu stādījumi.

Šogad vairāk nekā 300 rožu šķirņu pilnzieds sakritis ar «Rožu dienu» - tradicionālo stādu un amatnieku tirdziņu vārda tiešākajā nozīmē aizvadīsim rozes zīmē!

Ziedu karalienes majestātisko uznācienu papildinās seno deju grupas «Magnolia» uzstāšanās ar tai ideāli piemērotu 19.gs. tērpu krāšņumu.

Savukārt rožu audzēšanas praktiskos noslēpumus atklās speciāliste Ilma Nereta - visi laipni aicināti doties izzinošā pastaigā - meistarklasē un izmantot iespēju no lietpratēja mutes uzzināt, kā savā dārzā kopt un audzēt karaliskās puķes.

Lielie un mazie gardēži varēs darboties piparkūku apgleznošanas darbnīcā, meistare palīdzēs apgūt rožaino piparkūku dekorēšanas prasmes!

Mazs atgādinājums «rožaino» vārdu un uzvārdu īpašniekiem: sekojot ilggadīgai tradīcijai, šajā dienā visiem, kuriem vārdā vai uzvārdā rozes vārds, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja dārzā - bez maksas.

Vasaras puķu ekspozīcija pie galvenās ieejas aicina doties ceļojumā cauri «Sajūtu dārzam»… Gaidām visus ciemos, lai izbaudītu ziedošo vasaru!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu